TTV Papendrecht wint derby van Alblasserdam

08 maart 2010

PAPENDRECHT - Vrijdagavond bezocht de seniorenselectie van Alblasserdam gymzaal De Kooy voor een treffen tegen Papendrecht 3 in de hoop zich steviger te nestelen in de koppositie in de 2e klasse. Weliswaar was een eerder treffen in Alblasserdam geëindigd in een onbesliste 5-5, de hoop van de bezoekers was vooral gevestigd op Jan-Kees van Asperen, die tot vrijdagavond nog slechts één nederlaag op zijn conto had staan, juist op zijn tegenstander in de openingspartij van vrijdagavond, Hanno van Sintmaartensdijk. De Papendrechter kreeg het opnieuw niet cadeau, maar met 12-10, 7-11, 11-3 (!) en 13-11 toonde Hanno zich opnieuw de beste achter de tafeltennistafel. De partijen daarna tussen Patrick van Vooren en Dick Ansink, alsmede Willem-Jan Lindhout tegen Ron Kappen gingen met nipte verschillen naar de koplopers. Ook het dubbel viel nog uit in het voordeel van de Alblasserdammers, in vier games brachten Jan-Kees en Ron de tussenstand op 1-3, maar daarna trok Papendrecht 3 de partij volledig naar zich toe. Patrick schonk Kees-Jan zijn derde seizoensnederlaag en Hanno overwon Ron in 5 games. In de slotpartijen bekroonde Hanno zijn verdienstelijk spel met een hattrick en benadrukte Willem-Jan in drie games (12-10, 11-5 en 11-9) dat Jan-Kees toch echt een off-day had. Gedesillusioneerd staarde Alblasserdam 1  naar het wedstrijdformulier waarop voor hen een onverwachte 7-3 nederlaag vermeld stond. Met name Jan-Kees van Asperen zal met nul zeges nog lang over deze revanchepartij nadenken.

De Papendrechtse seniorenselectie reisde donderdag naar Den Haag om er tegen Wibats 1 gelijk te spelen. Eddy van Weelde speelde er zijn derde seizoenshattrick en blijft vooralsnog ongeslagen. Samen met Jeffrey de Bosscher werd ook het dubbel op naam van Papendrecht 1 geschreven. Jeffrey won een enkelpartij en bepaalde hiermee de eindstand, want invaller Joop Joosten speelde heel verdienstelijk, maar liet wel 3 punten in Den Haag liggen. Doordat alle wedstrijden in deze poule gelijk eindigden blijft Papendrecht 1 koploper in de 1e klasse D met een voorsprong van 7 punten.

Na een beschamende degradatie vorig seizoen lijkt Papendrecht 4 op de juiste weg terug naar de 3e klasse. Dinsdag werd in Dordrecht de return gespeeld tegen DFC 1 en opnieuw wonnen de Papendrechters met 2 punten verschil. Niek van Westen en Matthijs van Hoek wonnen beiden tweemaal en samen het dubbel. Moos Markesteijn won alleen zijn openingspartij tegen invaller Leenheer. Doordat Sliedrecht 3 verloor van Dordrecht 10 vergroot koploper Papendrecht 4 halverwege de competitie de voorsprong al naar 9 punten.

De Papendrechtse jeugd genoot van een vrije speelweek, maar jeugdteam 5 diende in en tegen Dordrecht 5 nog een inhaalwedstrijd te spelen. Waar eerder in het seizoen nog werd gelijkgespeeld, resteerde er nu een nipte 4-6 overwinning. Damian Ruts en Wouter Groenendijk wonnen opnieuw 2 partijen en lieten samen het dubbelpunt wederom aan de Dordtenaren. Het ene puntje verschil ontstond doordat Alex van Loon nu een partij meer won. Dordtenaar Ferry Bal bleek zaterdag voor de Papendrechters onoverwinnelijk.

Meer nieuws op www.ttvpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.