Drechtstreek terug aan kop

01 maart 2010

PAPENDRECHT - Na het verlies van een week eerder is Drechtstreek er zaterdag in geslaagd de koppositie weer over te nemen van WNC. De elf uit Waardenburg lieten het in Dordrecht afweten tegen DFC door met 2-1 te verliezen. Drechtstreek maakte thuis tegen hekkensluiter V.V.A.C. geen fouten en won met 3-1. Titelkandidaat Pelikaan kwam niet in actie doordat de wedstrijd tegen MVV’58 werd afgelast. Hierdoor staat Pelikaan nu met twee wedstrijden minder gespeeld vier punten achter op Drechtstreek.

Tegen V.V.A.C. kwam Drechtstreek fel uit de starblokken en had het een duidelijk veldoverwicht. De tegenstander leek naar Papendrecht te zijn gekomen om te verdedigen en te loeren op de counter maar de gelegenheidsopstelling van coach Jan Kroos wist daar goed mee om te gaan. Kroos miste een handvol spelers door blessures en werkverplichtingen, waardoor Martijn de Jong samen met Arian Nieuwkoop als spits fungeerde. Na ongeveer een half uur spelen werd Erwin van der Heiden, die vlak achter de spitsen speelde, in het strafschopgebeid gevloerd en wist Martijn de Jong de strafschop die daaruit ontstond feilloos in het net te deponeren: 1-0. Kort voor rust kapte Erwin van der Heiden zijn tegenstander uit en schoot de 2-0 in. Enkele ogenblikken later knalde Ricardo Heerebrand de bal keihard op de kruising maar hij trof geen doel.

In de begin van de tweede helft kwam Drechtstreek opnieuw zeer fel aan de start en zette druk op het doel van V.V.A.C. Na een scrimmage voor het doel haalde Maarten Vink uit op een terugvallende bal en scoorde uit de tweede lijn het derde doelpunt voor zijn elftal. Daarna bleek hoe zwaar het veld voor beide ploegen was. Het tempo ging uit de wedstrijd en het spel werd onzorgvuldiger. V.V.A.C.-er Thomas Henke wist hiervan goed gebruik te maken door na een voorzet over rechts te bal achter doelman Geert Jansen te schieten en de 3-1 te scoren.

Zaterdag treedt Drechtstreek in Zwijndrecht om 15.00 uur aan tegen Pelikaan. Gezien de stand op de ranglijst zal dat ongetwijfeld een zeer interessant duel worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.