Eteha verliest Drechtstedenderby van DZS

01 maart 2010

PAPENDRECHT - DZS Team Truva mag zich dit seizoen de beste zaalvoetbalploeg uit de Drechtstedenregio noemen. Na een 7-7 gelijkspel in Papendrecht is de tweede ontmoeting tussen de twee hoogstgenoteerde ploegen in het gebied Dordrecht en omstreken gewonnen door de DZS. Het verschil in de uitslag was echter minimaal. Tot tien minuten voor het einde van de wedstrijd leek er niets aan de hand. DZS leidde met 3-0 en zou de wedstrijd zonder enige moeite over de streep moeten trekken. Maar na twee snelle Papendrechtse goals werd het toch nog billenknijpen voor de 275 aanwezige supporters in de Reeweghal. Het begin van de wedstrijd was niet spektaculair. Eteha liet nadrukkelijk DZS het spel maken, maar de thuisploeg kon niet gemakkelijk de openingen in de hechte Papendrechtse defensie vinden. Er was dan ook een individuele actie nodig, om de score te openen. Jordany Martinus speelde zijn tegenstander uit en knalde de bal onhoudbaar achter doelman Erwin van der Linden. Een paar minuten later verdubbelde DZS vanuit een counter de marge; Josimar ‘Cocky’ van der Werp vond Martinus vrijstaand voor de goal; 2-0.

Toen Miloud el Lekfif na rust een vrije trap snoeihard binnenschoot, leek de wedstrijd gespeeld. Eteha had in het tweede deel van de eerste helft de verdedigende stellingen verlaten en de DZS-defensie flink onder druk gezet, maar de aansluitingstreffer bleef uit. Na de goal van El Lekfif leek dat ook niet meer te gebeuren, tot het slotoffensief uit Papendrecht. Na een rake vrije trap van Danny van Valen en daarna de snelle goal van Melvin Keesmaat was de marge plotseling nog maar een doelpunt, 3-2. Zelfs de 4-2, Miloud el Lekfif bleef stevig overeind na een overtreding en bediende Jordany Martinus, kwam er geen rust in de DZS-defensie, omdat Eteha bleef drukken. De aansluitingstreffer viel in de slotminuut. De zwak voetballende Raoul Ramjawan werd met de hand van keeper Jihate licht getoucheerd en ging dankbaar naar de grond. Danny van Valen liet vanaf de strafschopstip de doelman kansloos. De resterende seconden leken wel minuten te duren, maar de overwinning smaakte er niet minder om. ,,Dit was ook mooi’’, vindt trainer Samir Yaagobi. ,,Maar het leek er wel weer op dat we Sinterklaas, Kerst en het Suikerfeest aan het vieren waren. Goh, leuk dat jullie er zijn, hier zijn twee doelpunten’’. Toch is de oefenmeester van mening dat zijn ploeg het heus wel goed gedaan heeft. ,,Want die goals die we zelf gemaakt hebben, hebben we ook zelf afgedwongen. Daar geniet je van. Je hebt niet de tijd om alles te trainen en als je dan dingen in de wedstrijd ziet lukken waar we niet op getraind hebben, dan is dat erg leuk’’.

DZS staat nu derde, achter MMS United. Eteha staat achtste, maar hoeft zich geen zorgen te maken over eventuele degradatie.

KARAKTERISTIEKEN: DZS Team Truva – Eteha 4-3 (rust: 2-0)
Scoreverloop: 9’ 1-0 Jordany Martinus (Khalid Ajdaa), 13’ 2-0 Jordany
Martinus (Josimar van der Werp), 29’ 3-0 Miloud el Lekfif (vrije trap), 43’
3-1 Danny van Valen (vrije trap), 44’ 3-2 Melvin Keesmaat ( - ), 48’ 4-2
Jordany Martinus (Miloud el Lekfif), 50’ 4-3 Danny van Valen (strafschop)

Opstelling DZS: Jihate; Abouyakob, Belahcen, Martinus, Pinto, Ajdaa,
Bouazzaoui, Van der Werp, Pires, el Lekfif, Charadi
Opstelling Eteha: Van der Heiden; Mouhiddinne, van der Linde, Ramjawan,
Keesmaat, Klop, Danny van Valen, Kevin van Valen, Van Triest
Doelpogingen: 19 – 23 (op doel: 12-11)
Hoekschoppen: 3 – 8
Overtredingen: 8 – 5
Arbiter: Dhr. Verheijden
Toeschouwers: 275
Gele kaarten: 33’ Hawar Mouhiddinne (Eteha)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.