Iwan Rikken wordt eerste in Den Haag

01 maart 2010
Iwan Rikken wordt eerste in Den Haag

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag 27 maart 2010 heeft Taekwondo Vereniging Papendrecht in Den Haag de 2e Open West-Nederlandse Kampioenschappen georganiseerd. Aan dit toernooi deden 257 taekwondoka’s mee van 28 verschillende verenigingen. Taekwondo Vereniging Papendrecht werd vertegenwoordigd door Iwan Rikken, Mendel Beelenkamp, Mukadez Kulkelkis, Ilker Singer, Jelle Plomp en Jessica Stolk.

Jelle vocht in de mannencategorie aspiranten B -40kg en won hier na drie overtuigende partijen te hebben gevochten, met in de finale zelfs een technisch knock-out, de eerste plaats.
Mendel kwam uit in de drukke juniorencategorie B -45kg. Mendel vocht goed, maar moest helaas al in de eerste ronde zijn meerdere erkennen.
Daarna was het de beurt aan Mukadez die vocht in de vrouwencategorie junioren B -63kg. Mukadez deed na lange tijd weer mee en behaalde in deze categorie een tweede plaats.
De junior Jessica Stolk maakte dit weekend haar overstap naar de A-klasse en vocht daar haar eerste partij in de -59kg. Haar tegenstandster was iets sterker waardoor ze verloor. Jessica behaalde alsnog de derde plaats.
Vervolgens mocht Iwan de mat op om te vechten in zijn categorie junioren A -68kg. Iwan belandde direct in de finale en draaide een erg goede partij. Met 6 punten verschil liet hij zijn tegenstander achter zich en pakte de eerste plaats.
Aan het eind van de dag kwam de senior Ilker  in actie in de A-klasse -74 kg. Ilker trof in de eerste ronde een tegenstander die al na 35 seconde door zijn coach werd teruggetrokken uit de wedstrijd, nadat hij gevaarlijke schoppen van Ilker rakelings langs zijn hoofd zag gaan. In de finale trof Ilker een sterke tegenstander en waarvan hij verloor met slechts 1 punt verschil. Ilker werd tweede.  

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.