Eerste winst jeugdselectie TTV Papendrecht

01 maart 2010

PAPENDRECHT - De eerste 3 wedstrijden van het naar de Landelijke C-klasse gepromoveerde jeugdselectie van de TTV Papendrecht waren nog niet succesvol, maar na 3 nederlagen scheen zaterdagmiddag tegen de Treffers 1 eindelijk de voorjaarszon. Quinten de Jong won de openingspartij op Joris Klink in vier games waarna Matthijs Rietveld eveneens in vieren zijn eerste seizoensoverwinning behaalde ten koste van Roy Klein. Maarten Lagendijk, tot dat moment ook nog op 0 %, kwam op een 2-1 achterstand op Bas Dorsman, maar wist de stand in de 4e game met een ruime 11-4 gelijk te trekken. In de beslissende 5e game wist Maarten bij 8-10 nog twee matchpoints weg te werken maar beet hij met 10-12 uiteindelijk wederom in het stof. De 4e teamspeler Matthijs van Hoek wist samen met Quinten het de bezoekers uit Roelofsarendsveen in de dubbelpartij aardig lastig te maken. De scores 14-12 en 11-9 beantwoordden Joris en Roy met 12-14 en 9-11, maar de Papendrechters trokken de winnende 5e game met een resolute 11-4 naar zich toe. Met een 3-1 tussenstand mocht Matthijs van Hoek weer op de bank plaatsnemen. De volgende 2 partijen werden gewonnen door Matthijs Rietveld en Quinten waarna Maarten op Roy Klein eindelijk zijn eerste overwinning kon vieren, tussenstand 6-1. In zijn slotpartij kwam Rietveld met 2-0 voor door games van 15-13 en 11-6, maar Roy antwoordde met 14-16 en 3-11. Vanaf de zijlijn werd gemopperd dat Matthijs weinig aanvallende ballen speelde, maar het moet gezegd dat elke aanval onmiddellijk door deze bezoeker werd gepareerd. Ondanks zijn verzorgde, maar meer behoudende spel verloor Matthijs evenwel met 11-13. Maarten en Quinten wisten hun slotpartijen wel te winnen zodat een dikke 8-2 overwinning genoteerd kon worden. Op onderling resultaat passeert Papendrecht 1 ook nog eens het bezoekende de Treffers 1 zodat de voldoening na deze zware match groot was. Het tweede jeugdteam, trotse leider in de 1e klasse B, kwam afgelopen zaterdag bij en tegen Tavernie 1 niet verder dan een gelijkspel. Laurens Langeveld (2x) verloor in Nieuwland zijn tweede seizoensnederlaag ten faveure van Matthijs Kortlever en gaf samen met Lieron Viveen het dubbelpunt uit handen. Lieron won zelf ook tweemaal maar delfde het onderspit tegen Gerrit de Stigter. Jeremy van de Graaff won weer wel van Kortlever (nipt in vijven), maar moest zijn andere 2 tegenstanders feliciteren. Ondanks het gelijke spel blijft Papendrecht 2 koploper, maar het verschil met de achtervolgers is nog maar 3 punten.

De seniorenteams genoten van een competitievrije week, alleen Papendrecht 11 verscheen vrijdagavond thuis in de Kooy achter de tafel voor een inhaalwedstrijd tegen Alblasserdam 7. Man of the match werd Erik Koele die sinds lange tijd weer eens een heuse hattrick deponeerde. Daar moesten Joop Smit en Kees Kleijn voor onder doen, want Alblasserdammer Leo van Gemert bleek voor beiden te sterk. Ook in het dubbel troffen Joop en Kees deze Leo die samen met Rob Steenhuizen het dubbelpunt voor de bezoekers lieten noteren. De 7-3 overwinning van Papendrecht 11 brengt het team op de tweede plaats in de 7e klasse A.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.