PKC verslaat nipt Blauw Wit

01 maart 2010
PKC verslaat nipt Blauw Wit

PAPENDRECHT - Op zaterdag 27 februari speelde PKC thuis tegen Blauw-Wit. Dit werd een fantastische wedstrijd met veel inzet van beide kanten. Tot 7-7 ging het volledig gelijk op, waarna PKC in de laatste tien minuten wat afstand wist te nemen van de Amsterdammers. Rust: 15-12. In de tweede helft vond Blauw Wit binnen een minuut weer de aansluiting terug en ontstond er een enerverend gevecht tussen twee ploegen die volledig voor de winst wilden gaan. PKC nam opnieuw een kleine marge via Leon Simons en Laurens Leeuwenhoek, maar ook nu toonden de Amsterdammers veerkracht. Met nog goed negen minuten te spelen, stonden de ploegen weer naast elkaar: 21-21.

De wedstrijd leek te kunnen kantelen toen Blauw Wit van afstand de 21-22 liet aantekenen en PKC vervolgens een vrije bal mistte. Laurens maakte zijn foutje echter snel weer goed, waardoor het evenwicht weer was hersteld: 22-22. Davor Duronjic bracht PKC vervolgens weer twee punten voor, maar Blauw Wit counterde door twee keer Ruud Willemsen. In de laatste minuut mocht Leon vanaf de stippositie de 25-24 aantekenen. Zinderende spanning in de hal de laatste dertig seconden. Blauw Wit probeerde iets te fanatiek de gelijkmaker te forceren en werd daarin teruggefloten door de prima fluitende scheidsrechter. Zo overleefde PKC/LukassenBoer de slotfase en kon de P-site, die de hele wedstrijd weer pal achter de ploeg stond, opnieuw een overwinning vieren.

Frustratie en teleurstelling overheerste aan Amsterdamse zijde na afloop, terwijl aan Papendrechtse zijde feest werd gevierd. Nog vier speelronden te gaan. PKC heeft nog steeds zicht op de kruisfinales. De komende weken worden erg spannend.

Foto: Peter Besemer
Meer foto's: klik.besemer.info

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.