Goetheer en Maliepaard behalen brons op NK junioren atletiek

01 maart 2010
Goetheer en Maliepaard behalen brons op NK junioren atletiek

PAPENDRECHT - Bij de Nederlandse kampioenschappen voor junioren dit weekeind hebben AV Passaat atleten Remco Goetheer en Sven Maliepaard brons behaald.

Remco behoorde bij aanvang van de wedstrijd tot een van de favorieten voor een medaille bij het kogelstoten. In de eerste ronde bewees hij gelijk dat dit terecht was met een persoonlijke recordstoot van 15.36m. In het vervolg van de wedstrijd kwam hij, vooral tot teleurstelling van Remco zelf, niet meer verder. Deze afstand bleek echter genoeg te zijn voor het brons. Sven hoopte, nadat hij vorig jaar nipt te kort kwam voor de halve finale nu deze ronde wel te halen op de 400meter. Hij haalde dit doel met een tijd van 53.16s in de series. In de halve finale liep hij nog sneller en met een tijd van 52.81s stelde hij zelfs een plek in de finale veilig. Het behalen van deze finale was al een overwinning op zich, waardoor hij helemaal vrijuit kon lopen. Tactisch liep hij deze race erg sterk waardoor hij opnieuw een mooi persoonlijk record liep van 52.50s. Nog mooier was het feit dat hij hiermee ook brons won. Ivo Bijl kwam bij zijn eerste Nederlandse kampioenschap ook verrassend dicht bij het podium op de 3000m. Door maar liefst 17 seconden van zijn persoonlijk record af te lopen kwam hij op de meest ondankbare vierde plaats uit in een tijd van 9.16.25. Matthijs Huisman kwam op dit NK op maar liefst 3 onderdelen uit. De 60m en de 400m verliepen niet helemaal naar wens met tijden van respectievelijk 7.79s en 54.90s. Het verspringen verliep beter voor Matthijs met een sprong van 6.02m en een nog verdere sprong die helaas afgekeurd werd.

Voor polsstokspringer Bart Heijes was deze wedstrijd vooral een mooie gelegenheid om van de sfeer bij een NK te proeven. Hij zit nog in een lagere leeftijdsklasse, maar had zich door een goede wedstrijd eerder deze winter geplaatst voor dit NK. De wedstrijd verliep niet helemaal naar wens en Bart strandde dan ook op een hoogte van 3.25m. Oud Passaat atlete Pamela Kiel beleefde een fantastische kogelstoot wedstrijd. Zij werd niet alleen Nederlands kampioene, maar slechtte met een stoot van 15.14m ook nog de limiet die door de atletiekunie was gesteld voor deelname aan de Wereld Junioren Kampioenschappen in het Canadese Moncton.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.