Prijs voor Gouden OV-idee

01 maart 2010

REGIO - De provincie Zuid-Holland wil meer mensen stimuleren om vaker gebruik te maken van openbaar vervoer. Om dat te bevorderen nodigt de provincie iedereen uit om met ideeën te komen over hoe je meer mensen met het OV kunt laten reizen. Om een zo breed mogelijk publiek te trekken is gekozen voor Radio Decibel.

De provincie Zuid-Holland is op zoek naar het beste idee om het OV aantrekkelijker te maken. Met de vraag: “Wat kunnen wij doen om jou vaker in het OV te krijgen?” nodigt de provincie iedereen uit om met ideeën te komen. Om een zo breed mogelijk publiek te trekken is gekozen voor het medium radio, specifiek Radio Decibel. Deze campagne past in de aanpak van de provincie Zuid-Holland om mensen vaker met het openbaar vervoer te laten reizen.

Campagne
De campagne loopt van 1 maart tot 26 maart, wanneer de prijs voor het Gouden OV-idee wordt uitgereikt. De hoofdprijs is een reischeque van 2.000 euro. Het winnende idee wordt ook echt uitgevoerd. Met radiospots, advertenties, flyers, huis-aan-huisbladen, bewegende billboards, online banners en busreclame worden mensen opgeroepen om via de website www.goudenbus.nl hun idee in te zenden of de flyers op te sturen.

Promotieteams en OV-uitdaging
Vanaf 4 maart zijn er twee promotieteams actief. Deze promotieteams gaan met een “brievenbusman” met de rolschaats op pad door de provincie om flyers uit te delen. De promotieteams wijzen mensen op straat op de actie en vragen of ze willen meedoen. Dat kan door het antwoordformulier van de flyer in te vullen en op te sturen per post of digitaal het formulier in te vullen via de website. Op 23 maart vindt de OV-uitdaging plaats: wie is sneller de automobilist of de OV-reiziger? Er gaat ook een bewegend billboard rijden. Het billboard stopt langs drukke wegen en vertoont dan een uitvergrootte versie van de Gouden Bus. Tenslotte kunnen mensen tussen 15 en 26 maart dagelijks op Radio Decibel een prijs winnen voor het beste OV-idee van die dag. Ook de stelling van de dag wordt op de radiozender besproken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.