VVD presenteert onderzoeksresultaten parkeren in centrum

25 februari 2010
VVD presenteert onderzoeksresultaten parkeren in centrum

PAPENDRECHT - De VVD fractie heeft de mening van de Papendrechters gepeild over het parkeren bij winkelcentrum de Meent. De VVD fractie ontving veel klachten over het parkeerbeleid en heeft naar aanleiding hiervan het initiatief genomen tot de enquête.  In totaal verstuurde de VVD 2500 uitnodigingen, waarop bijna 300 maal werd gereageerd.

Andrew de Graaf (lijsttrekker VVD):" De conclusies zijn niet verrassend. Het overgrote deel van de respondenten,  84 procent, bezoekt het centrum met de auto. Circa 60 procent van de inwoners is niet tevreden over de parkeervoorzieningen. Het rigide bekeuringbeleid, soms al binnen enkele minuten na het verstrijken van de parkeertijd  wordt er al bekeurd, is velen een doorn in het oog. Dertig procent van de respondenten is een of meerdere malen bekeurd. Met name klagen veel inwoners over de beperking van de parkeerduur tot 1 uur in de blauwe zone.

De rode draad in de beantwoording van de open vragen is de gewenste verruiming van de parkeertijd naar twee uur in de blauwe zone. Betaald parkeren in de garages is geen reden om deze te mijden, maar er wordt kritisch gekeken naar de ontwikkeling van het parkeertarief.  Over het algemeen is er tevredenheid over het winkelaanbod in het centrum.  Opvallend is dat bijna 35 procent van de bezoekers naar de Meent komt voor de dagelijkse boodschappen en iets meer dan 40 procent er echt gaat winkelen. De parkeergarages worden goed benut. Vrijwel alle bezoekers verlaten het centrum binnen twee uur.

Uit de reacties blijkt dat de parkeerhandhaving te eenzijdig wordt ingezet. Parkeeroverlast en fout parkeren buiten de blauwe zone krijgen nauwelijks aandacht. Kleine overtredingen in het centrum worden bovenmatig bestraft. Diverse bezoekers van buiten gaven aan onaangenaam verrast te zijn door de korte parkeerduur in de blauwe zone. Een traktatie op een bon was het bedankje van de gemeente Papendrecht voor hun eenmalige bezoek.

De VVD Papendrecht kiest er mede naar aanleiding van de uitkomst van dit onderzoek voor om de parkeerduur in de blauwe zone te verruimen. De VVD kiest niet  voor betaald parkeren op straat , omdat dit vanuit parkeerregulering niet nodig blijkt. Dit scheelt de burger veel geld. Dit komt ten goede aan de bereikbaarheid en aantrekkelijkheid van het centrum. De lokale economie en het voorzieningenniveau in het centrum is gebaat bij een hoog aantal bezoekers."

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.