Bezoek Donner aan De Meent

24 februari 2010
Bezoek Donner aan De Meent

PAPENDRECHT - CDA Papendrecht doet voorstellen voor toekomst van het centrum. De CDA afdelingen in de regio Drechtsteden hadden voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op bezoek op maandag 22 februari. Dat was een gevoelig tijdstip geworden, zo vlak na de val van het kabinet. De minister wilde echter toch graag tijd maken voor het contact met de samenleving, en met mensen die na de komende gemeenteraadsverkiezingen bereid zijn zich in te zetten als raadslid of wethouder

Om ongeveer half vijf troffen we de minister aan in Papendrecht, waar hij met de lijsttrekkers Ad de Waard uit Sliedrecht en Egbert Lichtenberg uit Papendrecht sprak. In Winkelcentrum de Meent was er tijd voor een gesprek met de voorzitter van de ondernemersvereniging De Meent, de heer Peter Brandenburg. Onderwerp van gesprek was hoe de economische crisis de ondernemers parten speelt. 

Nog geen jaar nadat er door de gemeente en door de ondernemers geïnvesteerd was in een nieuw winkelcentrum brak de crisis uit. Dit betekent dat hij dan eigenlijk dubbel zo hard toeslaat omdat de nieuwe investeringen niet worden terugverdiend. Als ook kredietfaciliteiten via banken en toeleveranciers teruglopen wordt het nog moeilijker.

Het CDA Papendrecht wil voor de toekomst de randvoorwaarden verbeteren om het Winkelcentrum aantrekkelijker te maken. Zo doet het CDA voorstellen voor de aanpak van het marktplein, het parkeren , faciliteiten voor startende ondernemers en de weekmarkt. Behoud van de zondagsrust is in de Papendrechtse cultuur belangrijk en jaagt ook ondernemers niet op meerkosten. Anderzijds is het CDA Papendrecht wel voorstander van meer evenementen en openstelling van de winkels op religieuze feestdagen zoals hemelvaart en 2e paasdag en 2e pinksterdag.
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.