Taekwondo Vereniging Papendrecht vecht in twee landen tegelijk

22 februari 2010

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag 20 februari 2010 hebben de sporters van Taekwondo Vereniging Papendrecht deelgenomen aan twee verschillende toernooien. Jelle Plomp en Jessica Stolk namen deel aan het Open Zuid-Nederlandse Kampioenschap in ‘s Hertogenbosch, terwijl Renaldo Ziel, Kay Punt, Talytha Ziel, Daisy Stolk en Myrna Martinetti op vrijdag al naar Crawley (Engeland) waren vertrokken voor de British Masters Open Championship 2010.

In ’s Hertogenbosch startte Jelle Plomp in de grote categorie aspiranten B -40kg, waar hij drie partijen moest vechten. De eerste partij won Jelle gemakkelijk met 8 punten verschil en in de tweede partij leidde zijn felle aanvallen tot het terugtrekken van de tegenstander. Na deze twee partijen met een goede voorsprong te hebben gewonnen, kreeg hij het in de finale zwaarder. Jelle bood goede tegenstand en wist deze spannende partij uiteindelijk met twee punten verschil te winnen en werd eerste. Jessica Stolk, junioren B -55kg, kwam direct in de finale terecht. Na drie rake hoofdtreffers beëindigde de scheidsrechter voortijdig de wedstrijd wat Jessica de eerste plaats opleverde.

In Crawley was Talytha Ziel als eerst aan de beurt in de kids-klasse C -20kg. De zesjarige vocht een mooie partij die vrijwel helemaal gelijk op ging. Uiteindelijk verloor zij haar partij met drie punten verschil, wat haar toch nog de derde plaats opleverde.  Daarna was haar grote broer Renaldo Ziel aan de beurt bij de senioren A -74kg. Renaldo vocht zijn eerste partij met volle overtuiging en maakte een mooie hoofdtreffer, waardoor zijn tegenstander een fikse bloedneus opliep. Na deze overwinning vocht Renaldo zijn tweede partij tegen Ierland die hij won met 8 punten verschil. De finale verloor Renaldo doordat hij geblesseerd moest opgeven tegen een sterkere tegenstander. Renaldo behaalde een zilveren medaille. Kay Punt kwam uit in de categorie senioren A -58kg. Na de eerste ronde uitgeloot te zijn, trof Kay in de halve finale zijn eerste tegenstander. Door een hoofdtreffer tegen in de laatste seconde verloor Kay deze spannende wedstrijd waardoor hij een bronzen medaille behaalde. Vervolgens was Myrna Martinetti bij de senioren A -62kg aan de beurt. In haar partij stond Myrna de eerste helft voor op de Engelse, maar verloor uiteindelijk met twee punten verschil. Toch leverde dit haar een bronzen medaille op. Tot slot maakte Daisy Stolk na vier jaar haar come-back bij de junioren A -52kg. Na een fel gevecht gaf haar tegenstander zich voortijdig over door de handdoek in de ring te gooien. Deze technische knock-out leverde haar een gouden medaille op.

Op de foto: Jessica Stolk en Jelle Plomp.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.