Ludieke actie CU om Papendrecht bereikbaar te houden

19 februari 2010
Ludieke actie CU om Papendrecht bereikbaar te houden

PAPENDRECHT - Met de reële mogelijkheid van een containertransferium in Alblasserdam (maar op het grensgebied met Papendrecht in Polder Nieuwland), moet goed worden gekeken naar de blijvende bereikbaarheid van Papendrecht. De verkeerstroom van met name vrachtverkeer zal immers fors gaan toenemen. Daarnaast is ook de veiligheid in het geding. De ChristenUnie strijdt daarom voor bereikbaarheid, ook in de komende periode. Dat is de boodschap waarvoor deze partij afgelopen vrijdag aandacht heeft gevraagd.
Op de rotonde, die de Veerweg en de Burgemeester Keijzerweg met elkaar verbindt, werd vrijdagmiddag kortstondig een heuse zeecontainer neergezet om aandacht te vragen voor dit onderwerp.
 
Anton Rietveld, lijsttrekker van de ChristenUnie bij de komende verkiezingen, zegt daarover: "Wij zijn tegen de komst van een containertransferium, laat dat duidelijk zijn. Wanneer echter de komst van het transferium onafwendbaar blijkt, is samenwerking met de Drechtsteden, de provincie en andere belanghebbenden noodzakelijk om Papendrecht bereikbaar te houden. We moeten ons blijven inzetten om het maximale uit deze samenwerking te halen, zodat vanuit deze partijen geïnvesteerd wordt in een toereikende verkeersafwikkeling vanaf de A15/Alblasserdam. Daarnaast moeten via onze provinciale en nationale connecties de verbreding van de A15 op de agenda houden en zoveel mogelijk bespoedigen. De verwachte overlast kan overigens niet alleen worden toegeschreven aan het containertransferium. De beschikbare ruimte voor bedrijfshuisvesting op Polder Nieuwland kan een toename van honderden arbeidsplaatsen tot gevolg hebben met bijbehorend woon-werk verkeer".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.