Sportcentrum Papendrecht grote stap dichterbij

15 februari 2010

PAPENDRECHT - Met het besluit van de gemeenteraad om te kiezen voor traject II én met de ondertekening van een overeenkomst met VORM Ontwikkeling komt het nieuwe sportcentrum aan de Lange Tiendweg echt in zicht. Het college van burgemeester en wethouders sprak al eerder zijn voorkeur uit voor traject II en ook de raadscommissie Samenleving adviseerde daarover positief. De raad gaf daar in zijn vergadering van 11 februari 2010 een hamerklap op.

Het nieuwe sportcentrum, inclusief binnen- en buitenzwembaden, wordt ontwikkeld in samenhang met een nieuw hotel (het huidige Golden Tulip) annex congrescentrum en appartementen op de hoek Burgemeester Keijzerweg/Veerweg. Een deel van het hotel wordt gesloopt; het torentje (het zogenoemde beddenhuis) blijft staan. Het sportcentrum komt te staan op een deel van de huidige locatie van hotel. Zodra het nieuwe sportcentrum hier is opgebouwd, komt de zwembadlocatie vrij. Hier kunnen dan woningen worden gebouwd. In traject II is ook ruimte gereserveerd voor een nieuw jeugdcentrum Interval, maar de discussie over een nieuw jeugdcentrum en de locatie daarvan moet nog plaatsvinden.

Planning
Eind 2010 starten de werkzaamheden voor het nieuwe hotel/congrescentrum. Aansluitend (naar verwachting begin 2012) volgt dan de bouw van het sportcentrum. Na de oplevering van het nieuwe sportcentrum zijn de woningen aan de beurt. Zoals het er nu naar uitziet kunnen de woningen in 2013/2014 gebouwd gaan worden.

Kijk voor meer informatie, voorgeschiedenis en beeldmateriaal op www.papendrecht.nl/sportcentrum.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.