College B&W uiteindelijk positief over RTV Papendrecht

15 februari 2010

PAPENDRECHT - Het bestuur van RTV Papendrecht maakt bekend dat de gemeenteraad van Papendrecht unaniem besloten heeft een positief advies uit te brengen aan het Commissariaat voor de Media over de positie van RTV Papendrecht. Het kostte het college weliswaar bijna zes maanden om tot dat advies te komen, maar dankzij krachtige acties van Christen Unie en VVD, met steun van de gehele gemeenteraad en grote druk op het college is het gelukt om te elfder ure in de raadsvergadering van 11 februari 2010 een advies te formuleren. Volgens de harde toezegging van wethouder Vogel hoeft er in afwikkeling van onder andere de subsidieaanvraag geen verdere vertraging meer te ontstaan. Op grond van toezeggingen van de directeur van het Commissariaat is de verwachting dat de Aanwijzing Lokale Publieke Omroep nu binnen enkele weken op de mat valt.

Uiteraard zijn zowel de RTV Papendrecht vrijwilligers als de leden van de Programmaraad enthousiast. Met enige goede wil kan de omroep nog voor de zomer actief worden. De website van de omroep www.rtvpapendrecht.nl zal volgende week actief zijn. Belangstellenden kunnen zich dan aanmelden voor de nieuwsbrief die gericht is op Papendrechts nieuws en wetenswaardigheden. Bovendien is er op de site de optie om aan te melden als vrijwilliger met de mogelijkheid om aan te geven op welke vorm van omroepactiviteiten de belangstelling is gericht.

De volgende stap die gezet moet worden is de behandeling van de subsidie aanvraag. Als gevolg van een initiatiefvoorstel in de Tweede Kamer heeft de gemeente zorgplicht met betrekking tot de lokale omroep en moet de overheidssubsidie overeenkomstig de landelijke norm aan de lokale omroepen doorgegeven worden. Naar aanleiding van de toezegging van de wethouder hoeft de omroep bij die afhandeling geen verdere vertraging te verwachten. RTV Papendrecht wil op korte termijn de radioprogramma's en de kabelkrant starten. TV is uiteraard een einddoel, maar dat vereist forse investeringen. De eerste stappen blijven de website, radio en de kabelkrant.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.