VVHP start nieuwe activiteit Drijfbal

15 februari 2010
VVHP start nieuwe activiteit Drijfbal

PAPENDRECHT - De Vereniging Van Hondenbezitters Papendrecht laat weten, dit voorjaar met iets nieuws te komen.
Een combinatie van Drijfbal (Treibball)  en Cirkeltraining en wel op de dinsdagavond en duurt 30 min.

In de maanden april, mei en juni, 10 weken lang op een sportieve wijze, bezig zijn met de hond, een half uur in de week. De V.V.H.P. trainsters Lenie en Arja van Sport en Spel op zondag organiseren deze training speciaal voor mensen die ook door de weeks iets met de hond willen gaan doen.

Drijfbal is niet belastend voor de hond en is dus geschikt voor jong en oud, de hond moet wel interesse in een bal hebben.Er wordt eerst geoefend met een Boomerbal, deze is van een hard materiaal. Als de hond het rollen aangeleerd heeft en het bijten na de bal achterwegen laat,  komt er een grote gymbal aan te pas, deze bal is van zacht materiaal,maar wordt hard opgepompt, deze ballen kunnen stuk, dus bijten en springen naar de bal wordt eerst afgeleerd. De hond leert met een grote bal tussen paaltjes door en op het laatst, naar een honk te drijven.
De baas leert de hond het rollen d.m.v. beloning, stem en handgebaren. Het is een leuke, maar intensieve bezigheid, met veel spelmogelijkheden maar waar ook veel geduld mee gepaard gaat.

Voordat er geoefend wordt met Drijfbal wordt er eerst aandacht aan de Cirkeltraining gegeven, de hond kan zijn eerste energie kwijt d.m.v. het rennen buiten een cirkel en waarbij de baas zelf in de cirkel blijft.

Cirkeltraining is een ook leuke bezigheid, de hond moet eerst leren lopen buiten een cirkel, en alles gaat vanuit een zitpositie, eerst worden er kleine cirkels gevormd, maar deze worden in de loop van tijd groter.
De hond moet enkele commando’s kunnen om hieraan deel te nemen, zoals bijv. het zitten op commando. Ook wordt er geleerd dat de hond oplettend naar de baas wordt.
Baas en hond moeten leren een éénheid te gaan vormen.
Er wordt geleerd de hond te leren stoppen op lichaamstaal, er wordt geleerd richtingen aan te geven en daarna wordt er verder gegaan met tempowisselingen, alles draait om samenwerking tussen baas en hond,
Uiteindelijk loopt het baasje géén rondes meer mee, maar door lichaamstaal, oogcontact en handgebaren zal de hond gaan leren wat de baas van hem wil en de baas en zal zo de commando’s opvolgen.
Het is in het begin moeilijk, maar wie doorzet ziet snel resultaat. Vooral de tempowisselingen geeft voldoening aan baas en hond.
Cirkel training duurt kort, maar kan verder thuis geoefend worden d.m.v. spelletjes zo dat de hond leert om je heen te rennen en voor je te gaan zitten voor een beloning, dat hoeft niet altijd een brokje te zijn, een bal of een speeltje kan hiervoor ook dienst doen.
Het belangrijkste is, dat hond en baas hieraan plezier beleven en dat ieder thuis er verder mee kan gaan.

Aan het einde van de 10 weken krijgt men een certificaat met daarop het behaalde resultaat met de hond.
De kosten van deze cursus is:
10 lessen voor € 35,00
Voor géén vaste leden komt er € 5,00 inschrijfgeld bij.
De lessen worden gehouden van: 19.00 tot 19.30 en o.v.b. van 19.30 tot 20.00

Ook bij Sport en Spel op zondag zal er zo af en toe aandacht besteedt worden aan Drijfbal en Cirkeltraining tussen de gewone trainingen, bij Sport en Spel op zondag worden alleen de boomerballen gebruikt.

Daar er veel vraag naar is, om met de hond sportief bezig te zijn, moet Arja helaas vermelden dat er nog enkele plaatsen vrij zijn op de dinsdagavond het 1ste half uur, want ook bij dit onderdeel wordt er met een kleine groepen getraind. Voor informatie kan men zich wenden naar Arja Smit. Tel 06-12389430
Zie onze site www.bezichtig.nu/vvhp

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.