Taekwondo vereniging Papendrecht succesvol in Luxemburg

15 februari 2010

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag 13 februari 2010 werd in Dudelange (Luxemburg) het Taekwondotoernooi 'Luxemburg Open 2010' gehouden. Met meer dan 550 deelnemers uit 17 verschillende landen was deze tweede editie van het toernooi drukbezocht. Van Taekwondo Vereniging Papendrecht namen Jelle Plomp, Thalytha Ziel, Jessica Stolk, Kay Punt en Myrna Martinetti deel aan dit toernooi.

De eerste deelnemer die mocht uitkomen in de B-categorie bij de aspiranten was Jelle Plomp. Jelle vocht zijn partij tegen Luxemburg en won deze met 5 punten verschil. Zijn tweede partij tegen Duitsland was pittiger en hij verloor deze. De zes-jarige Thalytha Ziel (kidscategorie) stond al klaar op het veld om haar partij te draaien toen haar tegenstandster niet meer durfde. Ze werd hierdoor eerste.
 
Jessica Stolk, junioren A-categorie -55kg, heeft een goede eerste partij gedraaid die zij won met 3 punten verschil tegen de nummer 3 van Nederland. In de tweede partij moest zij helaas haar meerdere erkennen en heeft een welverdiende derde plaats. Kay Punt, senioren A-categorie -58 kg, liep tijdens zijn wedstrijd een heupblessure op en verloor hierdoor zijn partij. Myrna Martinetti, senioren A-categorie -67kg, heeft haar partij door een dubieuze beslissing van de scheidsrechters verloren van de nummer 3 van Europa. Bij een stand van 15 - 15 is na een gerichte aanval van Myrna in de laatste seconde de partij in het voordeel van de Duitse geëindigd.

Op de foto staan alle deelnemers + coach (vlnr: Thalytha Ziel, Rakesh Gajadhar - coach, Jelle Plomp, Jessica Stolk, Myrna Martinetti en Kay Punt).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.