Tafeltennissers Papendrecht denderen door

15 februari 2010
Tafeltennissers Papendrecht denderen door

PAPENDRECHT - Afgelopen week ontving de seniorenselectie van de TTV Papendrecht thuis in de Kooy voor de 3e wedstrijd van de voorjaarscompetitie de selectie van Wibats uit Den Haag. Richard Steenhuisen en Eddy van Weelde gingen ook vrijdagavond wederom furieus van acquit en wisten dit tot het slotakkoord met succes vol te houden. Naast hun persoonlijke hattricks wonnen beiden ook het dubbel. Jeffrey de Bosscher deed weinig onder voor zijn teammaten, maar moest in Kees Aardweg zijn meerdere erkennen, al was dit na 5 games. Ook Achim Vogt trachtte Jeffrey de voet dwars te zetten, maar ditmaal kon de Papendrechter de 5e game met een overtuigende 11-2 naar zijn hand zetten. Met deze 9-1 overwinning boekte Papendrecht 1 de derde achtereenvolgende overwinning in de 1e klasse D en heeft het team inmiddels al een dikke 9 punten voorsprong opgebouwd op het achtervolgende Vriendenschaar 5.

Op de tafel ernaast boekte Papendrecht 2 de eerste -nipte- zege van het nog prille seizoen en gezien de rangschikking in deze 2e klasse A was deze overwinning niet voorzien. De spelers van het hoger geklasseerde Flamingo’s 1 ondervonden dat Papendrecht 2 zich wilde revancheren voor de dikke 10-0 nederlaag tegen koploper Pecos 6 in de 2e speelweek. Erik van Holten speelde nu ineens weer een hattrick en verloor in 3 partijen slechts tweemaal een game. Guido Houwing begon met een nipte nederlaag op Friedo Kalmeijer (10-12, 10-12 en 7-11), maar won daarna in 4 games van zowel Henk den Heijer als van Nico de Bruijn. Joop Joosten speelde een gewonnen openingspartij tegen Henk den Heijer, maar moest daarna tweemaal een Goudse tegenstander feliciteren. Wel won Joop samen met Erik het dubbel waardoor een eindstand van 6-4 op het wedstrijdformulier kon worden genoteerd.

Van de spelers van het vorig seizoen onverwacht naar de 4e klasse gedegradeerde Papendrecht 4 werd verwacht dat zij dit voorjaar met een grote voorsprong het kampioenschap gaan behalen. Weliswaar won het team inmiddels alle wedstrijden, maar vooralsnog ging dat steeds met bijzonder veel moeite. Dinsdag maakten de selectiespelers van het Dordtse DFC het de Papendrechtse gastheren wederom zeer lastig. Niet zonder moeite won Moos Markesteijn de openingspartij tegen John Kirchhoff (12-10, 11-9, 8-11, 7-11 en 11-4), waarna hij minder moeite had met invaller Alex Vervoorn. Maar in zijn slotpartij moest hij toch zijn meerdere erkennen in Peter Leenheer met als enig excuus dat hier wederom een vijfde game gespeeld diende te worden (8-11, 11-6, 11-8, 7-11 en 8-11). Het dubbel met Niek van Westen wist Moos in het voordeel van Papendrecht te beslechten. André Voskuijl kwam voor de tweede maal tot slechts één overwinning, alleen John Kirchhoff wenste voor André te buigen, echter eerst na 5 gespeelde games. Niek van Westen won tweemaal, maar moest erkennen dat Peter Leenheer deze avond onoverwinnelijk bleek. Weliswaar is team 4 nu koploper, het weet de concurrentie nog dicht op de hielen.

De Papendrechtse jeugdselectie ontving zaterdagmiddag Combat 1 uit Bleiswijk en voor de derde opeenvolgende maal liep het team tegen een nederlaag aan. In zijn tweede wedstrijd kwam Maarten Lagendijk opnieuw niet tot een zege al was het verschil tegen Adriaan Bout slechts één rand- of netballetje (11-7, 5-11, 5-11, 11-5 en 9-11), overigens de enige tegenstander waar Matthijs van Hoek juist weer wel van wist te winnen. Aan de Papendrechtse punten wist Quinten de Jong gelukkig nog 2 toe te voegen, wel jammer dat hij de openingspartij tegen Sven Smink zo dik verloor. Ook zijn dubbel samen met Matthijs ging naar de bezoekers zodat er een 4-6 uitslag werd genoteerd.
Eigenlijk zijn dit seizoen de ogen meer gericht op de spelers van Papendrecht 2 die de honorering van een verzoek tot plaatsing in de 1e klasse absoluut niet beschamen. In en tegen Overschie (1) wonnen Laurens Langeveld (3x), Jeremy van de Graaff (2x) en Lieron Viveen (1x) voor de 4e achtereenvolgende maal en vergrootten zij hun voorsprong op de concurrentie naar maar liefst 7 punten. Dat e.e.a. niet zonder grote moeite tot stand komt werd zaterdag weer benadrukt. Na een nipt gewonnen openingspartij (in 5 games met 9-11) van Laurens, werd het vlot 3-1 voor de gastheren. Na de tweede zege van Laurens volgde de tweede verliespartij van Lieron en werd het 4-2. Uiteindelijk weerstonden de runners-up van de TTV Papendrecht de druk op indrukwekkende wijze en wonnen zij vervolgens (telkens in 4 games) de laatste 4 partijen.

Meer nieuws: zie www.ttvpapendrecht.nl
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.