Overeenkomst Drechtwerk

15 februari 2010
Overeenkomst Drechtwerk

DRECHTSTEDEN - Afgelopen week is er een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen het UWV, de Sociale Dienst Drechtsteden en het sociale werkvoorzieningsbedrijf Drechtwerk. De drie partijen zijn overeengekomen om in de periode van 1 december 2009 en 30 november 2010 voor UWV cliënten met een Wajong uitkering, die op de WSW-wachtlijst staan, een reïntegratietraject te starten.

Het reïntegratietraject bestaat uit een arbeidsovereenkomst bij Drechtwerk van maximaal een jaar. Wajongers worden gedurende dit jaar in het arbeidsproces bij Drechtwerk begeleid. De salariskosten van de Wajongers worden voor 85% door het UWV en voor 15% door de Sociale Dienst vergoed.

De Wet Wajong is per 1 januari 2010 verandert. Vorig jaar richtte de Wet Wajong zich vooral op het regelen van een uitkering, vanaf begin dit jaar gaat om het vinden en behouden van werk.
De overeenkomst heeft tot doel om de kansen van de cliënt op de (reguliere) arbeidsmarkt te vergroten.

Deze overeenkomst is een eerste stap voor een meer structurele samenwerking tussen het UWV, de Sociale Dienst en Drechtwerk. Nog steeds zijn duizenden mensen in de regio Drechtsteden afhankelijk van een uitkering. Een hechte samenwerking tussen de instellingen die werkzaam zijn in de ‘keten van werk en inkomen’ is een harde randvoorwaarde om die problematiek succesvol aan te pakken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.