PKC behoudt aansluiting door winst op Fortuna

15 februari 2010
PKC behoudt aansluiting door winst op Fortuna

PAPENDRECHT - Op de receptie ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van PKC, 2 februari 2010, sprak voorzitter Martin Dekker, naar zoals nu blijkt, profetische woorden; "de PKC-hal moet weer de hel van Papendrecht worden voor de tegenstanders en als eerst gaat Fortuna met lege handen terug naar Delft". Lang niet iedereen had echt vertrouwen in deze boute uitspraak, het was meer  "een collectief hopen op".

Een afgeladen groen-witte P-side en een volle hal stonden zaterdagmiddag als één man achter de Papendrechtse hoofdmacht, wetende dat deze wedstrijd van cruciaal belang was voor de rest van de competitie. Er werd dus absoluut een overwinning gevraagd, waarvoor de mouwen opgestroopt moesten worden.

Twee door de scheidsrechter snel gegeven strafworpen in de openingsfase brachten de eerste scores op het bord in een wat nerveuze en rommelige openingsfase met veel balverlies aan beide zijden. Twee doelpunten op rij brachten PKC vertrouwen (3-1). Fortuna sloot wel steeds weer aan, maar PKC kon het verschil van twee doelpunten steeds weer herstellen: 6-4. Het was opvallend hoe slordig en nerveus Fortuna in de fase daarna bleef spelen, waardoor PKC verdedigend veel kon onderscheppen en naar 9-4 kon uitlopen. Bij rust stond er nog steeds een verschil van vijf op het bord: 12-7.

Na rust werd er een ander Fortuna verwacht, maar hoewel de ploeg probeerde terug te knokken, bleef het vrij rommelig spelen met veel onderlinge misverstanden. De score kwam maar moeizaam op gang en na tien minuten was het verschil nog steeds vijf: 13-8.Het geloof aan Papendrechtse zijde groeide.. het zou vanmiddag wel eens kunnen. maar er kropen ook zenuwen omhoog.Heel sneaky kroop Fortuna toch dichterbij, doordat het scoren aan Papendrechtse zijde moeilijker begon te worden. Bij 13-10 was dit reden voor een Time Out door Jan de Jager. Direct daarna was het Jennifer Tromp, die de Delftenaren weer hoop gaf: 13-11. Er volgde een te verwachten wissel aan de kant van Fortuna, waar afstandschutter Marien Ekelmans werd ingebracht om de ommekeer te forceren. De eerste twee schoten waren beiden direct raak, waardoor Fortuna bij 16-15 kon aanhaken zes minuten voor tijd.De spanning in de hal was voelbaar.. Gaat het dan toch nog mis?Mady Tims, die de hele wedstrijd nauwelijks tot een goed schot had weten te komen, doorbrak van afstand de opmars van Fortuna: 17-15, waarna Jan de Jager ook verdedigend ingreep om Marien Ekelmans aan banden te leggen. Rutger Sijstermans zorgde er bekwaam voor dat in de laatste minuten deze angel volledig aan banden werd gelegd.De 18-15 zorgde voor opluchting. nog drie minuten.Fortuna probeerdenog één keer op te staan 18-16, maar capituleerde vervolgens: 20-16. Fortuna mocht nog een keer scoren, waarna het publiek kon aftellen, terwijl Leon Simons de bal triomfantelijk omhoog hield de laatste seconden.

Een belangrijke en knappe overwinning van PKC en een prima teamprestatie. Er volgen nu twee opnieuw heel belangrijke uitwedstrijden.
Allereerst midweeks OVVO om vervolgens op zaterdag naar TOP af te reizen.

Foto: Peter Besemer. Meer foto's: http://klik.besemer.info

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.