Papendrecht krijgt een eigen sport- en beweegkalender

12 februari 2010

PAPENDRECHT - Voor het uitvoeringsprogramma van het nieuwe sportbeleid en de voortgang van de succesvolle BSI projecten, wordt een sport- en beweegkalender gemaakt. Deze kalender wordt beschikbaar gesteld aan scholen, verenigingen en organisaties in Papendrecht, die met sport en bewegen te maken hebben. Scholen worden steeds geconfronteerd met partijen die iets te bieden hebben aan hen. Op allerlei vlakken, dus ook op sportgebied. Nu is er al een schoolsportagenda, dus dat is een mooie manier om alles in één keer aan te leveren. Er zijn sportverenigingen die de leerlingen tijdens de gymlessen of aansluitend na schooltijd kennis willen laten maken met hun tak van sport.

Om te voorkomen dat scholen tijdens het schooljaar benaderd worden, is gekozen om een sport- en beweegkalender te maken. Scholen kunnen in het voorjaar een keuze maken met hun team welke projecten en activiteiten ze inplannen. In de kalender komen onder andere alle sport- en beweegprojecten te staan die op initiatief van de gemeente Papendrecht aangeboden worden, zoals Kies voor Hart en Sport voor het basisonderwijs, Cruyff Courtactiviteiten, beweegactiviteiten 60+, gemeentelijke schoolsportdag en de sportclinics voor het voortgezet onderwijs. 
 
Ook de projecten of activiteiten die al in de schoolsportagenda staan, zoals de schoolsporttoernooien worden daar op geplaatst. Deze worden uitgebreid met de 30-minuten bewegen activiteiten, Powerpark: de verenigingsmarkt, Nationale Sportweek, Avondvierdaagse, Zwemvierdaagse, etc. etc. Momenteel wordt geïnventariseerd wat er te doen is in zo’n schooljaar. Wellicht heeft u bij het lezen van dit artikel vanuit uw netwerk of vanuit de vereniging of wijkplatform, activiteiten die in deze kalender opgenomen kunnen worden. U kunt uw activiteit(en) met data voor het schooljaar 2010-2011 mailen naar de sportconsulent: h.vdam@papendrecht.nl                                                                        Voor meer informatie kunt u bellen op di/woe/do tussen 08.30 en 15.30 naar: 078 - 641 83 12.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.