Roy Hoornweg wint zilver op NK indooratletiek

08 februari 2010
Roy Hoornweg wint zilver op NK indooratletiek

PAPENDRECHT - Bij de Nederlandse Kampioenschappen indoor in Apeldoorn is AV Passaat atleet Roy Hoornweg tweede geworden op het onderdeel 3000m. Na een langzaam begin werd de wedstrijd hard gemaakt waardoor Roy uitkwam op een tijd van 8.21.89, wat slechts een fractie langzamer was dan de winnaar Gert-Jan Wassink (8.20.55). Vlak na afloop van de race baalde Hoornweg wel een beetje, omdat hij eerdere aanvallen van andere atleten met succes had afgeslagen. Toen Gert-Jan Wassink enkele ronden voor het einde weg probeerde te lopen pakte hij een gaatje van 5 meter en het bleek uiteindelijk onmogelijk om dit nog dicht te lopen. Naderhand gaf Hoornweg aan wel blij te zijn met de zilveren medaille.

Op het NK kwamen ook nog enkele oud-Passaat atleten in actie. Patrick Cronie kwam bij het kogelstoten tot een afstand van 17.29m wat goed was voor een bronzen medaille. Pamela Kiel viel met haar stoot van 14.32m net buiten het podium. Lieke Bakker werd bij het verspringen 7e met een persoonlijk recordsprong van 5.77m.

In het bijprogramma won c-junior Bart van Nunen de 1000m in een mooie tijd van 2.48.30.
Over 3 weken mogen de junioren van Passaat laten zien wat ze waard zijn bij de NK voor junioren, die ook in Apeldoorn gehouden worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.