Drechtstreek weer gelijk

08 februari 2010
Drechtstreek weer gelijk

PAPENDRECHT - Het is Drechtstreek opnieuw niet gelukt om drie punten mee naar huis te nemen uit een uitwedstrijd. Deze keer was het Streefkerk dat het elftal van Jan Kroos op een gelijkspel wist te houden. In het begin van de ontmoeting was Streefkerk de betere ploeg. Het speelde met veel inzet en aanvallen van Drechtstreek waren schaars. Even leek het er op dat Drechtstreek de score zou openen. Na een snelle rush en een strakke voorzet over rechts van Peter van de Merwe leek Arian Nieuwkoop de openingstreffer op de schoen te hebben maar hij miste. Uit de volgende aanval van Streefkerk was het Gert-Jan Lagendijk die de bal fraai over doelman Unal Mutus heen in de uiterste bovenhoek kopte en de thuisclub op 1-0 bracht. Drechtstreek leek toen pas wakker te worden en kreeg meer vat op het spel maar het wist voor de rust niet meer te scoren.

Na rust zette Drechtstreek flink druk op zijn tegenstander en binnen korte tijd volgde een serie hoekschoppen. Tot scoren kwam het pas na een kwartier toen Erwin van der Heiden hoog boven zijn tegenstanders uit torende en met het hoofd keihard de gelijkmaker scoorde. Streefkerk voelde er niets voor om te capituleren en creëerde enkele fraaie kansen die echter ver over en naast werden geschoten. Toch pakte de thuisclub opnieuw een voorsprong, ditmaal via een wonderschoon doelpunt van Justus Boel. In de 92ste minuut was het opnieuw Erwin van der Heiden die met een kopbal de gelijkmaker voor zijn rekening nam en als het Ricardo Heerebrand zou zijn gelukt om een bal die de keeper van Streefkerk los liet meteen had ingetikt dan zou Drechtstreek nog met de winst zijn gaan strijken ook. Toen de zeer rommelig fluitende scheidsrechter Van Rumpt de wedstrijd in de 95ste minuut eindelijk af floot bleek dat beide ploegen met één punt tevreden moesten zijn.

Drechtstreek moet door deze uitslag de koppositie aan WNC laten. Dat won met 4-1 van Dubbeldam maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Pelikaan handhaaft de derde positie na een 2-1 overwinning op DFC. Op 13 februari is er geen competitieprogramma maar de week erna speelt Drechtstreek de uitwedstrijd tegen Tricht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.