Theatervoorstelling over het roemruchte vliegtuigbouwbedrijf Fokker

08 februari 2010

PAPENDRECHT - Op zaterdag 20 februari presenteert Erfgoedcentrum DiEP een theatervoorstelling over Fokker in Papendrecht. Deze voorstelling geeft met korte, wisselende, sketches een mooi beeld van het bedrijf door de jaren heen. De voorstelling maakt deel uit van het verhalen project ‘DiEP in de Drechtsteden’, en heeft als doel om persoonlijke verhalen en herinneringen aan de industriële ontwikkeling in de regio vast te leggen.

Toen Anthony Fokker in 1911 samen met Franz von Daun zijn eerste vliegtuig Spin bouwde was dit het begin van een bedrijf dat één van degrootste vliegtuigbouwers ter wereld zou worden. Fokker werd in 1996 na een dramatische strijd failliet verklaard waarna delen van het bedrijf, waaronder Fokker Aerostructures in Papendrecht, door Stork werden overgenomen. Nu is Fokker Aerostructures nog altijd sterk verankerd in de Papendrechtse samenleving. Veel oud-werknemers hebben dierbare herinneringen aan het bedrijf. Op basis van hun persoonlijke verhalen maakte theatergezelschap Gort en de Liefde een boeiende voorstelling met soms grappige en nostalgische momenten.

Wanneer:   zaterdag 20 februari. De voorstelling wordt 
                     drie keer opgevoerd; om 13.30 uur, 16.30 uur en 20.00 uur.
Waar:          Fokker en Stork, Industrieweg 4, Papendrecht. De lokatie 
                     is een half uur voor aanvang van de voorstelling geopend.
Film:            na de theatervoorstelling, die ca. 45 minuten duurt, wordt
                    een historische film vertoond over Fokker van ca. 10 minuten.
Toegang:    gratis, na reservering bij Erfgoedcentrum DiEP.

Graag vooraf reserveren bij Erfgoedcentrum DiEP via activiteitendiep@dordrecht.nl of via telefoonnummer 078-6492311.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.