Project Leren en werken Drechtsteden groot succes

08 februari 2010

REGIO - Het project Leren en Werken in de Drechtsteden heeft ver boven de doelstelling gescoord. Aan de duale trajecten (een combinatie van leren en werken) hebben in de 1e fase van het project 1182 mensen meegedaan, bijna twee keer zo veel als de doelstelling van 600. Daarnaast hebben 273 mensen een Ervaringscertificaat (EVC) gehaald, iets minder dan de beoogde 300. Met deze cijfers zitten de Drechtsteden ver boven het landelijk gemiddelde. Voor de tweede fase van het project is de doelstelling opnieuw 900 trajecten.

Het project Leren en Werken is een gezamenlijk initiatief van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Onderwijs Cultuur en Wetenschap. De doelstelling is om de deelname van volwassenen aan (bij)scholing te stimuleren, om daarmee hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten. In de Drechtsteden heeft de gemeente Dordrecht het project gecoördineerd als onderdeel van het programma arbeidsmarktbeleid, in samenwerking met een groot aantal organisaties: Werkgevers Drechtsteden, Dordrechtse Ondernemersvereniging, Turkse Ondernemersvereniging Drechtsteden, Zorgberaad Zuid-Holland Zuid, Kamer van Koophandel Rotterdam, Da Vinci College, UWV Werkbedrijf, Colo (samenwerkende kenniscentra voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven) en reïntegratiebedrijd BBMV. Bij het UWV Werkbedrijf aan de Spuiboulevard werd een Leerwerkloke t ingericht.

De eerste fase van het project werd vrijdag 5 februari feestelijk afgesloten in het Mercure Hotel met de presentatie van een brochure over Leren en Werken. Wethouder J.W.Spigt van arbeidsmarktbeleid prees vrijdag de samenwerkende partijen. ,,Hier is heel hard gewerkt aan een gezamenlijk doel. Scholing is van belang voor werknemers en werkgevers. Met de  Ervaringscertificaten zetten mensen hun werkervaring om in een nieuw perspectief op de arbeidsmarkt, met de duale trajecten werken en leren komen mensen op een hoger niveau. Er is straks weer een enorme vraag naar goed geschoold personeel, daar moet iedereen zich op voorbereiden.

J. de Hooge van het ministerie van SZW noemde de aanpak in de Drechtsteden een voorbeeld voor andere regio´s. ,,Hier is al snel gekozen voor een echt loket waar mensen informatie konden krijgen over Leren en Werken.  Ik ben blij dat dit project nu wordt doorgezet, ook in Gorinchem."

In de tweede fase van het project Leren en Werken ligt de nadruk nog meer op jongeren. Daarom wordt er nu ook samengewerkt met Route 23. Wethouder Spigt noemde met name de werkloosheid onder allochtone jongeren nog altijd veel te hoog.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.