Jongeren meer betrokken bij gemeenteraadsverkiezing

05 februari 2010

PAPENDRECHT - De voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezing op woensdag 3 maart is ook in Papendrecht in volle gang. Kandidatenlijsten zijn inmiddels geldig verklaard en liggen ter inzage in het gemeentehuis, politieke partijen zijn gestart met hun campagnes en de bezetting van de twintig stembureaus in Papendrecht is ruim op tijd geregeld.

De pogingen van de gemeente om meer jongeren te betrekken bij de aanstaande verkiezingen is een succes. Niet alleen hebben enkele jongeren zich spontaan aangemeld om zitting te nemen op een stembureau, ook bij het tellen van de stemmen - dat wederom handmatig moet gebeuren - zijn veel jongeren behulpzaam.
 
Burgemeester C.J.M. de Bruin is tevreden. 'Geweldig dat Papendrechtse jongeren meer betrokken zijn bij de komende verkiezingen nu het gaat om de lokale politiek. Hopelijk dragen zij hun enthousiasme ook uit naar leeftijdsgenoten. Zelf ga ik, zoals gewoonlijk, alle 18-jarigen weer schriftelijk uitnodigen om vooral van hun nieuw verworven stemrecht gebruik te gaan maken. Ik nodig vooral hen, maar ook andere Papendrechters van harte uit op het lijsttrekkersdebat op 16 februari in hotel Golden Tulip. Een uitgelezen kans om meer te weten te komen over de standpunten van de acht lokale partijen die deelnemen aan de verkiezingen!’

Inwoners van Papendrecht zijn welkom op het lijsttrekkersdebat op dinsdagavond 16 februari vanaf 19.00 uur in hotel Golden Tulip, Lange Tiendweg 2, Papendrecht. Het debat wordt geleid door Wouke van Scherrenburg, bekend van onder meer Den Haag Vandaag en De Wereld Draait Door. Wouke staat met haar kritische vragen garant voor een levendig debat.
 

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.