Gemeente Papendrecht aangesloten bij RADAR

05 februari 2010

PAPENDRECHT - Inwoners van de gemeente Papendrecht met een discriminatie-ervaring of die getuige zijn van discriminatie kunnen vanaf heden voor advies en ondersteuning terecht bij RADAR.
RADAR is een bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie.

Hulp en advies bij klachten
Als inwoner van de gemeente Papendrecht kunt u uw klacht bij RADAR melden. Dit kan telefonisch via 0900 2354 354 of schriftelijk naar info-dordrecht@radar.nl of RADAR, postbus 1136, 3300 BC Dordrecht. RADAR adviseert en biedt ondersteuning bij klachten over discriminatie naar afkomst, geloof, sekse, seksuele gerichtheid, leeftijd en handicap.

Registratie & Monitoring
RADAR registreert alle klachten, meldingen en vragen die binnenkomen. Deze gegevens vormen één van de belangrijkste bronnen van gegevens over aard en omvang van discriminatie. Ook worden er signalen verzameld en geregistreerd uit bepaalde beroepsgroepen, zoals onderwijs, politie en huisvesting. Daarnaast screent RADAR de media en volgt zij diverse activiteiten. RADAR doet verder gevraagd of ongevraagd onderzoek naar aanleiding van signalen over een specifieke maatschappelijke sector, minderheidsgroep, dienst of instelling.

RADAR heeft vestigingen in Dordrecht, Breda en Rotterdam. Vanuit het kantoor in Dordrecht wordt de regio Zuid-Holland-Zuid bediend. U kunt RADAR Zuid-Holland-Zuid ook rechtstreeks bereiken op (078) 639 04 29.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.