Schakers weer terug op aarde

04 februari 2010

PAPENDRECHT - De schakers van Papendrecht/Alblasserdam staan na twee nederlagen in de streekderby's tegen Sliedrecht en Dordrecht weer met beide benen op de grond.

In beide matches leed het achttal een 2,5 - 5,5 nederlaag. Daardoor kwam een eind aan de sensationele seizoenstart. Na het kampioenschap van vorig jaar werden in de eerste klasse namelijk drie zeges op rij geboekt. In de uitwedstrijd tegen Sliedrecht won alleen Kees Brinkman, terwijl Meinte Smink, Pieter Modderkolk en Kees van Meerkerk remise speelden. Tegen Dordrecht zorgde Pieter Modderkolk voor de enige winst. Bert Terlouw, Kees Brinkman en Hans van de Beukel konden het op een gelijkspel houden.

Het tweede team heeft nog kansen op het kampioenschap. Het jeugdige derde team is al uitgespeeld en behaalde een keurige derde plaats. Vorige week woensdag verzorgden leden van de schaakvereniging in de bibliotheek van Papendrecht een jeugdinstuif, waar zestien kinderen op af kwamen. Lennard van Hal won een toernooi, terwijl een groep beginners spelenderwijs uitleg kreeg over de spelregels.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.