Recordnederlaag PKC bij Koog Zaandijk

01 februari 2010

PAPENDRECHT - Hoewel PKC in de openingswedstrijd thuis Koog Zaandijk nog goed partij had weten te geven, waren het deze zaterdag alleen de rasoptimisten, die in een overwinning van de Papendrechters geloofden. Immers op basis van de feiten dit league seizoen zouden twee verliespunten vooraf reëel gesproken ingecalculeerd moeten zijn. Op vreemde bodem immers heeft PKC/LukassenBoer nog geen punt weten te bemachtigen, terwijl Koog Zaandijk, dat steeds meer op stoom komt, een ongeslagen status heeft opgebouwd en overtuigend aan de kop van de Korfballeague staat. Ook op een cadeautje van de Noord Hollanders, in verband met het 75-jarig bestaan van PKC deze week, hoefde echt niet gerekend te worden.

De livescore van KZ werkte slechts enkele minuten, voordat zij, waarschijnlijk door overbelasting, uitviel. Deze paar minuten echter waren voldoende om een indruk van de wedstrijd te krijgen. Direct bleek KZ een 2-0 voorsprong te hebben genomen, waarna de site begon te haperen, er nog een keer contact tot stand kwam waarbij er enkele minuten later een 8-1 werd doorgegeven. Daarna ging de livescore bij mij op zwart.

Zoals uit het verslag op de korfballeague site blijkt, leek het er even op dat PKC weer aansluiting zou kunnen vinden bij de Noord Hollanders bij 10-7. Maar helaas stokte het na deze opmars. Rust: 12-8.

In de tweede helft liet Koog Zaandijk de Papendrechters de hielen zien. Met negen treffers op rij, tegen slechts een treffer van PKC zijde, kwam er een tussenstand van 21-9 op het scorebord te staan. Nog was de honger bij de Noord Hollanders niet gestild: KZ denderde onverdroten door en bij het eindsignaal stond er een oorwassing van liefst 33-14 op de teller.

Een kansloze missie dus deze week voor de Papendrechters in Noord Holland, maar dat zal ook voor veel andere ploegen nog het geval zijn in de komende tijd. De punten zullen elders gepakt moeten worden en wat dat betreft is de nederlaag in Groningen verleden week van meer importantie.

Blauw Wit en TOP profiteren en komen boven de Papendrechters op de ranglijst. Samen met Dos’46 deelt PKC met 8 punten uit 10 wedstrijden nu de zesde en zevende plaats, waarbij het doelsaldo van de Nijeveners inmiddels beter is. OVVO, dat verrassend bij Fortuna ging winnen, en NIC volgen op slechts twee punten.

Er volgt nu eerst een week “rust”. Over 14 dagen, wanneer Fortuna op de Oostpolder op bezoek komt, zal PKC er alles aan moeten doen om de punten in Papendrecht te houden om deze kleine marge naar onderen te bewaren en aansluiting te houden voor de strijd om de vierde plaats.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.