Vrienden Rietgors en CRP regelen locatie voor expositie Luigies

29 januari 2010

PAPENDRECHT - De vereniging Vrienden van de Rietgors en de Stichting Culturele Raad Papendrecht hebben de handen ineen geslagen om een tijdelijke locatie te regelen voor een expositie van werken uit de collectie Luigies (ook wel "Rietgors"). Het gaat om de vroegere vestiging van ABN-Amro aan de Veerweg. Deze mededeling deed wethouder André Vogel afgelopen dinsdag in de commissie Samenleving .

ABN-Amro verhuisde een jaar geleden naar het adres ernaast en het oude pand wacht op een koper. Voorlopig kan het gebruikt worden als expositieruimte. De gemeente onderzoekt nu de financiële en juridische (verzekerings-) aspecten van de zaak.

De collectie bevindt zich in het depot van de Kunstuitleen, maar zal, als de gemeenteraad daarmee instemt, worden ondergebracht bij DIEP in het Stadsdepot Dordrecht. Hierna moet er jaarlijks een expositie in Papendrecht worden gehouden van werken uit de collectie. De werken zullen ook digitaal toegankelijk worden gemaakt, onder meer via een website.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.