D66 Papendrecht doet voorstellen voor bezuinigingen

27 januari 2010

PAPENDRECHT - De Nederlandse gemeenten moeten de komende jaren flink gaan bezuinigen. D66 Papendrecht vindt het onverstandig en kortzichtig als politieke partijen in hun programma’s voor de verkiezingen hierover niets zeggen uit angst voor stemmenverlies, want elke partij in de nieuwe raad zal moeten bezuinigen.

Joke Reuwer, lijsttrekker van D66 Papendrecht: “D66 wil niet dat de Papendrechtse burger de rekening betaalt door meer belasting te gaan betalen. Wat ons betreft is alleen toepassen van de inflatiecorrectie acceptabel.”

Reuwer benadrukt daarnaast dat D66 niet wil bezuinigen op zaken die de leefbaarheid ten goed komen. “Er wordt niet bezuinigd op jeugdsport - gezondheid is ons belangrijkste goed - en op verantwoorde cultuur -opvoeding en vrijetijdsbesteding voor iedere modale jongere en volwassene.”

Waar gaat D66 dan wel op bezuinigen? D66 wil bezuinigen op de overhead van de gemeente. Daarnaast kiest D66 voor bezuinigen op de overhead in de zorg, terwijl er tegelijkertijd gestreefd wordt naar meer handen aan het bed. Joke Reuwer: “Er is maar één manier om dat tegelijkertijd te bereiken en dat is door een flinke afname van de papieren rompslomp. Dat betekent echt een volledig andere manier van werken.”

Verder wil D66 de gezamenlijke activiteiten in Drechtstedenverband tegen het licht houden en waar mogelijk ook daar bezuinigen. Daarnaast zullen subsidies voor volwassenensport en vrije tijd en subsidies in het verenigingsleven verminderen, waar de eigen bijdrage omhoog kan.

Reuwer: “De grootste bezuinigingen komen door dingen gewoon niet te doen. Daarbij moet gedacht worden aan grootschalige gemeentelijke activiteiten, groeiplannen en infrastructuur. Denk bijvoorbeeld aan de rotonde die gepland staat bij de N3. Dat kost 2 miljoen euro en trekt naar onze mening alleen maar meer sluipverkeer aan. Ons doel is heel duidelijk: ook hierin kiezen wij voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. En dat betekent dat D66 kiest voor simpele regels en grote autonomie voor burgers én bedrijfsleven.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.