Drechtstreek speelt gelijk

25 januari 2010
Drechtstreek speelt gelijk

PAPENDRECHT - Op een zeer zwaar veld kwamen De Alblas en Drechtstreek zaterdag niet verder dan  een 0–0 gelijkspel. Zeker in het begin van de wedstrijd was het de elftallen aan te zien dat ze hun warming-up hadden onderbroken omdat de aangewezen scheidsrechter niet verschenen was. De man bleek geblesseerd te zijn en de KNVB had geen vervanger aangewezen.  Na   veel heen en weer bellen door mensen van de thuisclub kon hij op het laatste moment worden vervangen door scheidsrechter Van Rumpt die net Zwijndrecht een wedstrijd had gefloten. Daardoor kon de wedstrijd pas om half vier beginnen. Als je daar nog de onophoudelijke regen bij op telt en de zeer slechte staat  van het veld dan waren de omstandigheden voor beide teams bepaald niet ideaal te noemen.

Vooral in het eerste deel was Drechtstreek de ploeg met de meeste kansen. Een harde kopbal van Erwin van der Heiden werd goed gekeerd door Alblas doelman Pieter Zijlstra en Ricardo Heerebrand miste enkele zeer goede kansen door ze net naast het doel te schieten. Wellicht zou de wedstrijd anders zijn gelopen als hij maar één van de kansen had benut. Nu bleef het een wedstrijd waarin 22 mannen keihard wilden bikkelen om de drie punten naar zich toe te trekken. Drechtstreek doelman Unal Mutus hoefde maar enkele malen echt in actie te komen en hij greep goed in als hij er moest zijn.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd het weer steeds slechter en de aardige momenten werden steeds schaarser. Kort voor het eind van de wedstrijd zette Drechtstreek nog druk op de tegenstander maar meer dan een gelijkspel zat er niet in. Het eindsignaal leek als een opluchting te komen voor alle betrokkenen. Trainer Jan Kroos blikte realistisch terug op de zware middag: “Op zich jammer, deze 0-0, bij winst hadden we goede zaken kunnen doen maar we waren niet gevaarlijk genoeg”.

Doordat Pelikaan en WNC, de nummers 2 en 3 van de ranglijst, tegen elkaar ook gelijk speelden, verandert er niets boven aan de ranglijst van de 3e klasse C.  Bij normale weersomstandigheden speelt komende zaterdag thuis tegen Ameide. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.