Eerste wedstrijden voor Papendrechtse tafeltennisjeugd

25 januari 2010
Eerste wedstrijden voor Papendrechtse tafeltennisjeugd

PAPENDRECHT - Behouders de jeugdselectie speelden de jeugdteams van de TTV Papendrecht afgelopen zaterdag alweer de tweede wedstrijd van het voorjaarsseizoen. De jeugd van Papendrecht 1 promoveerde voor de 2e achtereenvolgende maal en is nu beland in de landelijke C klasse.

Het wedstrijdschema voor de landelijk spelende jeugd wijkt iets af van het schema dat binnen de NTTB regio West wordt gespeeld, daarom speelde de jeugdselectie eerst zaterdag de eerste competitiewedtrijd en ontving het thuis in de Kooy Docos 2 uit Leiden. Aan opnieuw een trapje hoger moest Matthijs Rietveld nog even wennen, in de openingspartij was hij kansloos tegen Ariana Sarmastzada die hem in 3 games overwon. Matthijs van Hoek trof daarna Edwin Westdorp, zette een game-achterstand om in een voorsprong, maar mocht uiteindelijk pas bij 12-10 in de 5e game de felicitaties in ontvangst nemen. Vervolgens delfde Maarten Lagendijk in een 4e game met 12-14 het onderspit in zijn partij tegen Edina Bibuljica waarna beide Matthijsen eveneens in 4 games het dubbel verloren van Ariana en Edwin, tussenstand 1-3. In de 5e partij diende Van Hoek opnieuw tot het uiterste te gaan om Sarmastzada in 5 games te bedwingen. Rietveld en Lagendijk speelden daarna eveneens noodgedwongen een beslissende game maar hier gingen de punten nipt naar de bezoekers. Aan Matthijs van Hoek vervolgens de uitdaging om in de landelijke competitie te debuteren met een hattrick hetgeen lukte doordat Bibuljica al na 3 games capituleerde. De andere Matthijs evenals teamgenoot Maarten bleven ook in hun slotpartijen met lege handen. Na de 3-7 nederlaag begint Papendrecht 1 vooralsnog als rode lantaarndrager.

Het verzoek van de Papendrechtse reserves om een voorkeursplaats in een hogere klasse werd gehonoreerd en de spelers van Papendrecht 2 hebben deze geste absoluut nog niet beschaamd. Nadat in de seizoensopening thuis Tavernie 1 als met 10-0 werd gedeklasseerd, reisde het team zaterdag naar Zwijndrecht waar Jeremy van de Graaff in de wedstrijd tegen Shot 4 opende met een game van 1-11 en de partij tegen Jeroen van den Dool uiteraard vervolgens ook winnend afsloot. Lieron Viveen verloor in zijn openingspartij tegen Robin Nieuwland na 4 games zijn 100% status, waarna Laurens Langeveld en Jeremy alle volgende partijen, waaronder het dubbel, in winst omzetten. Bij een 108 tussenstand was het Lieron die tegenstander Van den Dool alsnog een puntje toestond. Papendrecht 2 boekte inmiddels twee dikke overwinningen, maar dat was, zoals nu blijkt, tegen de onderste twee verenigingen. De huidige koploper in de 1e klasse B zal de komende weken moeten laten zien of zij bestand zijn tegen de druk.

Komende week verschijnen ook de Papendrechtse senioren weer achter de tafeltennistafels om de eerste wedstrijden van de voorjaarscompetitie te spelen. Papendrecht 1 en 2 spelen vrijdagavond een thuiswedstrijd, toeschouwers zijn van harte welkom in gymzaal de Kooy aan de Pieter Zeemanlaan.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.