Olympia wint van OKK Ridderkerk

25 januari 2010
Olympia wint van OKK Ridderkerk

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdagavond moest het tweede seniorenteam van Olympia voor de derde keer in acht dagen aan de bak. Ditmaal voor een wedstrijd tegen OKK Ridderkerk. De Papendrechtse turnsters wonnen de wedstrijd ruim met 208.10 tegen 191.95. Toch werden ook aan de Papendrechtse kant nog wel wat foutjes gemaakt. Op sprong won Ridderkerk met fraaie overslagen.

Op het ‘zenuwen’toestel balk werd stabieler geturnd dan de laatste wedstrijd. Dat betekent minder vallen en dus minder puntenaftrek. In het nieuwe turnsysteem kost een val namelijk een vol punt. Chantal de Koning liet een mooie handstand in dwarsstand zien en scoorde met haar oefening het hoogste op balk in de wedstrijd: 10.50. Uiteindelijk werd zij 2e in het eindklassement met 42.40. Eerste werd Alinda Korteland met 42.60. Ook de derde plek ging mee naar Papendrecht. Laura Hensbergen scoorde 40.50. Eline Boot en Aline van der Want deelden de 5e plaats met 39.55. Jeannette van Kleef eindigde als 11e met 36.20. Gerrianne van Kleef en Mariska Eilbracht turnden vanwege blessures op drie toestellen.

Op zaterdagmiddag verloor het eerste seniorenteam van OKK Ridderkerk met 195.60 tegen 190.45. Beste turnster van Olympia was Lisanne Kuntz. Met 40.15 werd zij 2e. Gamze Dilci van OKK eindigde als 1e met 40.75. Olympia verloor vooral op sprong, waar een aantal turnsters met trampoline springt in plaats van met plank en daardoor is de sprong minder waard. Fleur Terlouw scoorde goed op vloer. Met 10.25 haalde zij het hoogste cijfer op dat toestel.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.