Woonzorgcentra bieden podium

21 januari 2010
Woonzorgcentra bieden podium

PAPENDRECHT - Er zijn genoeg muzikanten in Papendrecht en omgeving die het leuk vinden om op te treden, maar die geen publiek of podium hebben. De Rivas heeft wel een podium én publiek, maar geen muzikanten. De Culturele Raad Papendrecht (CRP) gaat proberen deze groepen bij elkaar te brengen door koffieconcerten te organiseren in de locaties Markt en Waalburcht van het Rivas.
 
Maurits Poirot van de Papendrechtse woonzorgcentra noemt de serie koffieconcerten liefkozend 'Aangenaam Goud', met een knipoog naar de klassieke variant en het woordje 'oud' dat verborgen zit in 'goud'.

Muzikale activiteit
"In onze woonzorgcentra organiseren we ontzettend veel activiteiten, zoals bingo's en andere spellen, maar een muzikale activiteit in deze vorm ontbrak", legt Poirot uit. "We zouden het geweldig vinden om iets met muziek te gaan doen en kwamen toen uit bij de Culturele Raad." In die Culturele Raad zit Nathan Hol, professioneel muzikant en iemand die graag lokaal en regionaal talent aanboort en een kans geeft om op te treden.
Hij heeft de eerste drie koffieconcerten georganiseerd met het saxofoonkwartet van Excelsior (6 februari in locatie De Markt), diverse vocalisten onder leiding van Anneke de Breeker (6 maart in locatie Waalburcht) en harpmuziek onder leiding van Germine Machielse-Janssens (3 april in locatie De Markt).

Organisator
Nathan Hol is zelf niet van plan om op te treden. "Deze koffieconcerten staan los van wat ik als muzikant doe. Ik ben hier als organisator bezig en vind het leuk om met mensen in contact te komen die zouden willen optreden. Zij kunnen zich bij mij melden en dan proberen we een afspraak te maken." Nathan organiseert alleen muzikale optredens. Wanneer er artiesten zijn die andere kunsten willen vertonen, zijn ze ook welkom in de woonzorgcentra. Zij kunnen zich melden bij Maurits Poirot.  "Wat mij betreft is werkelijk alles mogelijk. Nathan is alleen van de muziek!"

Voor iedereen
De gratis toegankelijke muzikale ochtenden zijn bedoeld voor iedereen. Uiteraard zal een groot deel van het publiek bestaan uit bewoners van de woonzorgcentra, maar iedereen mag komen en onder het genot van een gratis kopje koffie of thee genieten van een muzikaal optreden. Poirot: "Het lijkt me geweldig om de samenleving in ons gebouw te brengen." De koffieochtenden duren telkens van 10.30 tot 11.15 uur. Belangstellende muzikanten kunnen zich aanmelden bij Nathan Hol door een mailtje te sturen naar:
rivaskoffieconcerten@gmail.com.

Fotobijschrift:
Het saxofoonkwartet van Excelsior met Ilse van TIlburg, Monique van Oosten, Sjaak Schoonen en Petra Hofwegen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.