Buurtvereniging Westpolder ontvangt subsidie van het Oranje Fonds

21 januari 2010

PAPENDRECHT - Het Oranje Fonds heeft aan de Buurtvereniging Westpolder een financiële bijdrage toegekend van € 3000,00 voor de aankoop van materiaal. 

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer € 24 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland, op Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en De Lotto. 

Een deel van het subsidiebedrag dat de buurtvereniging heeft ontvangen, zal worden gebruikt voor de aankoop van sport- en spelmateriaal voor de jeugd en een deel wordt besteed voor de aankoop van materiaal wat nodig is voor het organiseren van buurt of wijkfeesten.

Het sport- en spelmateriaal is vanaf 1 april 2010 gratis te gebruiken voor scholen die op het sportveld achter de Pelsertflat willen komen sporten.

Het overige materiaal gaat tegen een zeer laag tarief beschikbaar gesteld worden aan andere verenigingen, wijkplatforms, bewoners of feestcommissies. Op die manier is het voor iedereen mogelijk om activiteiten in zijn of haar woonomgeving te organiseren.
Op dit moment lopen mensen die iets willen organiseren in hun straat of wijk vast op de hoge kosten die huur van het materiaal zoals een partytent, tafels of BBQ met zich mee brengt. Door het materiaal tegen een zeer laag tarief beschikbaar te stellen hoopt het bestuur meer mensen actief te krijgen in de Gemeente Papendrecht.
 
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.