Zwemcompetitiewedstrijd de Geul levert 42 PR’s op.

18 januari 2010

PAPENDRECHT - In het thuisbad in Papendrecht werd afgelopen zaterdag de derde wedstrijd gezwommen in de landelijke KNZB Zwemcompetitie. De zwemmers van de Geul maakten er een prima wedstrijd van: er werden 23 individuele medailles gehaald en er werden maar liefst 42 persoonlijke records op de klokken gezet. Het PR record van de dag kwam op naam van Beau Hagenstein, die op de 200 wissel zijn tijd met ruim 13 seconden verbeterde, en ook Pauline Tieleman haalde op de 200 school meer dan 13 seconden van haar beste tijd af.

Het eerste nummer, de 4x100 wissel estafette voor de heren, werd door Ivan van Omme, Jasper de Win, Wouter de Win en Jeroen van Dijk afgesloten met een tweede plaats. De 4x100 vrij meisjes senioren leverde Djamari Oetringer, Eline Molle, Latona Baart en Chadassa Mannee een derde plaats op.
De jongste zwemmers begonnen met 25 vlinder en Sofia de Graaf pakte hier de bronzen medaille. Op de 50 rug viel ze met een vierde plaats net buiten de medailles.

In de categorie meisjes junioren 1 zwom Sabrina de Graaf naar het zilver op de 50 school. Op de 100 rug tikte ze, ondanks het verlies van haar zwembril tijdens de race, als eerste aan. Diane Vink greep met een vierde plaats net naast een medaille. Bij de jongens was er goud voor Ben Muller op de 50 school en goud voor Max Muller op de 100 rug. Tim van Heeswijk haalde bij zijn allereerste wedstrijd meteen een bronzen medaille op de 50 school. Ben Muller pakte het brons op de 100 rug.
Djamari Oetringer kwam in de categorie meisjes junioren 3 een fractie tekort op de 50 vlinder en eindigde als vierde. Bij de jongens pakte Thomas Verhoeven het zilver op de 50 vrij, Yaro Roodenburg miste net het brons en werd vierde.
Bij meisjes jeugd deed Chadassa Mannee goede zaken door de 100 rug te winnen en op de 200 wissel als tweede te eindigen. In de categorie jongens junioren 4 pakte Jesse de Win, zelf nog junioren 2, het zilver op zowel de 100 rug als de 200 wissel. Zijn tijd van 1.08.76 op de 100 rug betekende een aanscherping van het clubrecord onder 14 jaar op deze afstand met een kleine seconde. Tim Muller tikte op de 100 rug als derde aan.

Eline Molle won bij meisjes senioren het brons op de 200 rug. De jongens maakten er een 1-2-tje van: op zowel de 50 vrij als de 200 rug werd Jasper de Win eerste en Jeroen van Dijk tweede.
Pauline Tieleman haalde bij de dames twee bronzen medailles op de 200 school en de 100 vrij. Bij de heren zwom Ivan van Omme naar het zilver op de 200 school en de 100 vrij. Het goud op de 100 vrij ging naar Wouter de Win.
De afsluitende 4x50 wissel estafette voor meisjes jeugd werd door Latona Baart, Chadassa Mannee, Eline Molle en Djamari Oetringer afgesloten met een derde plaats.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.