Koninklijke Onderscheiding voor André de Jager

18 januari 2010
Koninklijke Onderscheiding voor André de Jager

PAPENDRECHT - Organist André de Jager ontving zaterdag 16 januari 2010 tijdens zijn 25-jarig jubileumconcert als hoofd organist van de Bethlehemkerk en de presentatie van zijn nieuwste cd ‘Chorale Impressions’ in de Bethlehemkerk in Papendrecht een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd voor zijn uitzonderlijke inzet voor de maatschappij benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau en ontvaing de bijbehorende versierselen uit handen van burgemeester De Bruin.

Arie Leendert de Jager (11 januari 1964, Emmeloord) heeft zijn sporen op het terrein van de muziek verdiend als organist, pianist, koorbegeleider, componist, arrangeur en orgelleraar. Op dertienjarige leeftijd werd hij ontdekt door de toenmalige dirigent en organist van de Elimkerk in Papendrecht waar hij een moeilijk werk van de componist Jan Zwart mooi en foutloos speelde. Vanaf die tijd speelde hij vaak in de ochtenddienst van de Bethlehemkerk.

Vanaf 1977 tot op heden ontwikkelde hij zich als organist, pianist, koorbegeleider, componist, arrangeur en orgelleraar die nationaal en internationaal aanzien heeft verworven, maar steeds terugkeerde naar zijn Blankorgel in de Hervormde Bethlehemkerk van Papendrecht. De Jager wordt veel gevraagd voor begeleiding van koren tijdens concerten en cd-opnames.

In april 2007 werd De Jager onderscheiden vanwege zijn verdiensten voor de Franse Orgelmuziek door de Academique d’educations et d’encouragement Árts, Scienes, Lettres’ te Parijs. In 1979 en 1980 behaalde hij de eerste prijs op het Nationale Orgelconcours in Elburg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.