Dierenbescherming Papendrecht viert 25-jarig jubileum

15 januari 2010
Dierenbescherming Papendrecht viert 25-jarig jubileum

PAPENDRECHT -  In 2010 bestaat de dierenbescherming Papendrecht alweer 25 jaar en voor die gelegenheid wordt iedereen, vooral de oud-vrijwilligers, uitgenodigd dit te vieren. De vrijwilligers hebben bedacht om dit te gaan vieren met een grote gezellige winterfair, samen met een grote rommelmarkt waar iedereen elkaar weer kan ontmoeten.

De opbrengsten van deze dag zijn natuurlijk allemaal voor het dierenverblijf de Duizendpoot welke gevestigd is op het terrein van kinderboerderij de Papenhoeve. De kinderboerderij doet ook mee aan deze feestelijke dag. Er wordt een grote rommelmarkt georganiseerd, een kleurwedstrijd voor de kinderen met leuke prijzen voor de mooiste kleurplaat, gratis schminken voor de kinderen door professionele schminkers, een professionele fotograaf, erwten- en tomatensoep, wafels (met slagroom), koffie en thee (en de beker krijgt u mee), ranjakoe, levensgrote knuffelkat en natuurlijk mag de gluhwein ook niet missen.

De dierenbescherming Papendrecht bestaat uit de dierenambulance, de kattenzorg en de zorg voor knaagdieren, konijnen en vogels. De vereniging bestaat alleen uit vrijwilligers, die alle werkzaamheden oppakken die maar nodig zijn om alles draaiende te houden. Er worden veel vaste activiteiten georganiseerd, zoals de open dag omstreeks de landelijke dierendag en de supermarktactie.

Sandra Stam vertelt: "Er is veel veranderd ten opzichte van het verleden, zoals met name het gebruik van internet. In het verleden werd alles gecommuniceerd via de krant wie herinnert zich niet de stukjes ‘Dieren lief en leed’? Deze traditie wordt nog steeds voortgezet, zij het nu onder de naam ‘Stem voor dieren’. We merken dat wekelijks heel wat mensen vaste lezer zijn, gezien het aantal positieve reacties en het aantal plaatsingen n.a.v. de stukjes.

Het aantal bezoekers per dag op onze internetpagina is echt heel hoog en de mensen komen uit heel Nederland om bij ons een beestje op te komen halen omdat ze helemaal verliefd zijn geworden. Daar gaan we voor! Het juiste beestje bij de juiste mensen. Naast de dierenopvang, is een groot onderdeel van onze vereniging de dierenambulance. Ook deze groep vrijwilligers zet zich volledig belangeloos in. En rijdt heel wat kilometers in onze ambulance. Wat zijn onze toekomstplannen: we gaan door, want helaas zijn we nog steeds meer dan nodig. Maar we doen het graag. Natuurlijk zijn we voor deze toekomst ook nog op zoek naar enthousiaste gemotiveerde vrijwilligers. Die kunnen zich altijd melden voor een intakegesprek".

De winterfair vindt plaats op zaterdag 23 januari 2010 van 09.00 - 16.00 uur aan de Admiraal de Ruyterweg 1a.
 

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.