Jongetje overleden na ongeval met touringcar (updated)

12 januari 2010
Jongetje overleden na ongeval met touringcar (updated)

PAPENDRECHT - Op de rotonde Jan Steenlaan en Rembrandtlaan heeft op dinsdagmorgen 12 januari rond 08.30 uur een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een 8-jarig jongetje uit Papendrecht om het leven is gekomen.

Het jongetje was op zijn fiets onderweg naar school toen hij op het verkeersplein vermoedelijk over het hoofd werd gezien door een 48-jarige touringcarbestuurder uit Oosterhout. In de bus zaten schoolkinderen.

Aan de hand van getuigenverklaringen en  technisch onderzoek wordt de exacte toedracht onderzocht. Na het ongeval werd het jongetje gereanimeerd door omstanders waarna politie- en ambulancepersoneel het overnamen. Voor betrokkenen, getuigen en scholieren is slachtofferzorg ingeschakeld.

Op de foto legt een meisje bloemen op de plaats van aanrijding (Foto: Kees Andriesse)

Reactie van een omwonende:
"Het zeer trieste ongeluk van gisteren bij de rotonde geeft weer aan hoe gevaarlijk een rotonde voor kinderen is. Het is een verkeerspunt waar verkeer van veel kanten aan en langskomt. Dat is zeker voor een kinderbrein niet te bevatten. Een aantal jaren geleden heb ik de gemeente ook al telefonisch en schriftelijk benaderd met de vraag voor een extra zebrapad op de Rembrandtlaan zodat de kinderen uit de wijk tussen Rembrandtlaan en Gerard Dousingel een veiliger oversteekplaats hebben. Voorheen werd mij steeds gezegd dat ik mijn kinderen gebruik moest laten maken van de zebrapaden bij de rotonde, maar hieraan geef ik geen gehoor omdat ik mijn kinderen niet aan het gevaar wil blootstellen van de complexiteit van een rotonde.

Naast het feit dat er zeker 's morgens veel onverantwoord wordt gereden. De afgelopen 7 jaar dat ik in de Rembrandtlaan woon, heb ik juist bij die rotonde met de regelmaat van de klok voor die rotonde een ambulance gezien. Ik zal niet beweren dat het ongeluk van gisteren voorkomen had kunnen worden door een zebrapad, maar ik denk wel dat een aantal zebrapaden ongeveer 50 meter van die rotonde af, ervoor zorgen dat er minder kinderen afhankelijk zijn van die rotonde, om bij hun school te komen."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.