Sociale Dienst Drechtsteden lanceert nieuwe website

17 december 2009
Sociale Dienst Drechtsteden lanceert nieuwe website

PAPENDRECHT - Vanaf donderdag 17 december heeft de Sociale Dienst Drechtsteden een nieuwe website. Het adres van de website is ongewijzigd: www.socialedienstdrechtsteden.nl De nieuwe website biedt extra mogelijkheden. Er is gebruik gemaakt van webvideo’s.
Deze digitale filmpjes worden in eerste instantie vooral ingezet om anderstaligen op te roepen om deel te nemen aan het Inburgeringprogramma.

Webvideo’s
De webvideo’s zijn korte YouTube filmpjes waarin in verschillende talen opgeroepen wordt om Nederlands les te volgen. Het aantal filmpjes zal nog worden uitgebreid. Onderzoek heeft uitgewezen dat informatie in de vorm van video’s bij verschillende doelgroepen (o.a. laaggeletterden) begrijpelijker overkomt en beter onthouden wordt dan tekst. De Sociale Dienst Drechtsteden streeft in haar informatie naar maximale toegankelijkheid.

De nieuwe website heeft een nieuw uiterlijk en is zo veel mogelijk vraaggericht. De navigatiestructuur is gebruiksvriendelijker en overzichtelijker. Voor de klanten van de Sociale Dienst zijn er alle recent uitgebrachte kranten, folders en brochures gemakkelijk en snel te
vinden. Directeur Sociale Dienst Drechtsteden Yvonne Bieshaar: “Het gaat er tenslotte om dat wij de burgers in de Drechtsteden optimaal van dienst zijn. Goede informatie is essentieel.”

Online aanvragen voorzieningen

De nieuwe website maakt het mogelijk om een Wmo-voorziening online aan te vragen. De website zal in 2010 uitgebreid worden met de mogelijkheid om ook voor andere regelingen digitaal een aanvraag in te dienen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.