Naar de film in de bibliotheek

16 december 2009

PAPENDRECHT - Vanaf volgend jaar vertoont BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost actuele en klassieke boekverfilmingen in verschillende bibliotheekvestigingen. In bibliotheek Papendrecht zijn de volgende films te zien:

-  Atonement van regisseur Joe Wright (2007) met onder andere actrice Keira Knightley. Gebaseerd op het boek Boetekleed van schrijver Ian McEwan.

-  Bride Flight (2008) van regisseur Ben Sombogaart met onder andere Rutger Hauer, Willeke van Ammelrooy en Anna Drijver. Gebaseerd op het boek Bruidsvlucht van Marieke van der Pol.

-  Zadelpijn en ander damesleed van regisseur Nicole van Kilsdonk (2007) met onder andere Monique van de Ven en Gijs Scholten van Aschat. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Liza van Sambeek.

Aanvang: 19.30 uur
Entree: 5 euro

Atonement op woensdag 27 januari
Aankomend schrijfster Briony heeft een levendige fantasie. Ze beschuldigt Robbie Turner, de zoon van de huishoudster en minnaar van haar zusje Cecelia van een misdrijf dat hij nooit begaan heeft. Het verandert op dramatische wijze voorgoed de levensloop van alle betrokkenen.

Bride Flight op woensdag 31 maart
De drie jonge vrouwen Ada, Marjorie en Esther gaan in 1953 hun verloofdes achterna en emigreren naar Nieuw-Zeeland. Aan boord van de vlucht ontmoeten ze de vrijgezelle Frank. Tijdens deze ‘Bruidvlucht’ worden hun levens voor altijd verbonden.

Zadelpijn en ander damesleed op woensdag 26 mei
Zeven vriendinnen van rond de vijftig gaan ieder jaar met zijn allen fietsen in Frankrijk. Tijdens deze vakanties wordt hun vriendschap zwaar op de proef gesteld.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.