Michiel van der Vlies lanceert hoewerkjijaanjetoekomst.nl

15 december 2009
Michiel van der Vlies lanceert hoewerkjijaanjetoekomst.nl

DRECHTSTEDEN - Op maandag 14 december 2009 verrichtte Michiel van der Vlies, portefeuillehouder Route 23 voor de Drechtsteden, de officiële aftrap van de jongerenaanpak tegen werkloosheid in de Drechtsteden. Op het Wellantcollege in Dordrecht lanceerde hij de informatieve website www.hoewerkjijaanjetoekomst.nl. De site, onderdeel van een jongerencampagne, stimuleert jongeren tussen 15 en 27 jaar door te leren en te kiezen voor een vak waarin nu en straks voldoende werk te vinden is.

Doorpakken op eerdere actie
De campagne Hoe werk jij aan je toekomst is een belangrijk onderdeel van de aanpak van de jeugdwerkeloosheid in de Drechtsteden. Het is een vervolg op het succesvolle ‘Wat doe jij na je examen?’ van dit voorjaar.

Het Actieplan aanpak jeugdwerkloosheid investeert in de langere termijn. Daarom staat preventie bovenaan. Doel is om voor zoveel
mogelijk jongeren de gevolgen van de toenemende werkloosheid te beperken en/of de negatieve gevolgen hiervan te verminderen. Door hen te stimuleren door te leren en slim te kiezen. En als ze niet meer willen leren hen goed te informeren/begeleiden op weg naar werk.

Persoonlijke aanpak
De website www.hoewerkjijaanjetoekomst.nl staat in de aanpak centraal. Op deze site – met veel informatie in de vorm van vragen en antwoorden over leren en werken - kunnen jongeren chatten met Xanne. Ze krijgen altijd persoonlijk antwoord op hun vraag.

Jongeren kind van de rekening
De economische recessie heeft de jongeren in de Drechtsteden hard getroffen. De cijfers van het UVW WERKbedrijf laten zien dat vanaf
november 2008 het aantal jongeren met een WW-uitkering toeneemt. De recessie mag dan officieel voorbij zijn, door het na-ijleffect is de
arbeidsmarkt voor veel jongeren de komende jaren weinig rooskleurig. Tot 2014 komen vooral ongeschoolden en academici moeilijk aan een baan. Jongeren met een opleiding in de zorg, techniek, bouw, economie, handel & administratie, transport, beveiliging en onderwijs hebben en houden een goede positie op de arbeidsmarkt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.