Tweede Speedowedstrijd voor Geul zwemmers

14 december 2009
Tweede Speedowedstrijd voor Geul zwemmers

PAPENDRECHT - In Dordrecht werd dit weekend de tweede Speedowedstrijd gezwommen voor zwemmers tot en met 13 jaar. De jongste zwemmers van de Geul zetten tijdens deze wedstrijd mooie tijden op de klokken en er werd een flink aantal persoonlijke records geboekt. Het PR record van de dag was voor Sofia de Graaf, die op de 100 rug maar liefst ruim 23 seconden van haar beste tijd afhaalde.

De jongste deelnemers, minioren 2 en 3, zwommen 100 rug en 100 vrij. Voor Michelle Lucas en Sam Ijzerman was het de eerste keer dat ze een 100 meter nummer zwommen maar ze brachten het er goed vanaf. Dané van Wijngaarden pakte op de 100 rug de tweede plaats, op de 100 vrij tikte Esmée Roodenburg als tweede aan en Sofia de Graaf als derde.

Meisjes minioren 5 zwommen 200 vrij, voor Britt Jansen en Kirsten Kuntz was dit de eerste keer en ook zij zetten keurige tijden neer.
In de categorie jongens minioren 6 zwom Ben Muller overtuigend naar een tweede plaats op de 200 vrij, op de 100 vlinder voegde hij er nog een derde plaats aan toe. Max Muller zwom een mooi PR op de 100 vlinder en Bas van Middelkoop eindigde op beide afstanden als zesde.
De oudste meisjes, junioren 2 en later, mochten het water in voor twee maal 200 meter. Sabrina de Graaf en Iris van Valen zwommen hun eerste 200 rug en deden dat prima. Sophia van Maren liet een PR noteren op deze afstand. De 200 vlinder is het zwaarste nummer dat op het programma staat. Sabrina de Graaf zwom naar een prachtige zesde plaats tijdens haar eerste keer 200 vlinder, Emese Ramstijn slaagde erin tijdens de 200 meter haar tijd op de 100 vlinder te verbeteren en Latona Baart zette een mooi PR op de klokken.

Bij de jongens in deze categorie zwom Jesse de Win overtuigend naar twee eerste plaatsen. Zijn tijd van 2.30.00 op de 200 rug betekende een clubrecord onder de 13 en onder de 14 jaar op deze afstand. Op de 200 vlinder haalde hij ook twee clubrecords binnen met een tijd van 2.51.57. Yaro Roodenburg en Thomas Verhoeven zwommen voor de eerste keer deze afstanden, Yaro haalde een zesde plaats op de 200 rug en Thomas tikte als vijfde aan op de rug en heel mooi als vierde op de vlinder.

’s Avonds vond in het Papendrechtse zwembad de Hooght de traditionele Monsterestafette plaats, dit is een hele grote estafette waarbij ook zware afstanden als 400 wissel en 200 vlinder gezwommen worden. Het eerste team van de Geul eindigde op een mooie derde plaats, het tweede team pakte de vijfde plaats. De winnaar was, zoals gebruikelijk de afgelopen jaren, ZOB’66 uit Oud Beierland. Aansluitend aan de prijsuitreiking werd Henny v.d. Perk in het zonnetje gezet. Zij neemt na 10 jaar afscheid als hoofdtrainster bij de Geul en ter ere hiervan werd er een gezellig feest gevierd in het clubhuis.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.