VV Drechtstreek verplettert Groote Lindt

14 december 2009
VV Drechtstreek verplettert Groote Lindt

PAPENDRECHT - “Wat een heerlijke pot voetbal”, sprak trainer/coach Jan Kroos zaterdag na afloop van de met 7-0 gewonnen wedstrijd tegen Groote Lindt. “Ondanks de ruime voorsprong bleef mijn ploeg geconcentreerd en gedisciplineerd spelen en dat was geweldig om te zien”. De winnende coach overdreef daarbij in het geheel niet. Drechtstreek speelde zoals het een koploper betaamt.  In het eerste kwartier van de wedstrijd moest Groote Lindt keeper Raymond Klootwijk al enkele malen stevig ingrijpen om zijn doel schoon te houden, maar in de 16e  minuut was Ricardo Heerebrand hem toch te slim af. Alleen voor de keeper scoorde hij deskundig de 1-0.

Nog geen vijf minuten later tikte dezelfde Heereband de 2-0 in op aangeven van Peter van de Merwe. Die gaf een fraaie voorzet over rechts die alleen nog maar ingetikt hoefde te worden. Weer vijf minuten later viel de derde goal uit een vrijwel identieke situatie alleen was het nu Wesley Wolst die scoorde. En ook de 4-0 kwam op zelfde manier tot stand. Nu zette Jan Abaisa goed voor en scoorde Peter van de Merwe. Binnen een kwartier keek Groote Lindt tegen een 4-0 achterstand aan en het sierde de ploeg dat het de strijd niet opgaf.

Ook in de tweede helft bleef Drechtstreek de sterkere ploeg. Het eerste kwartier ging het spel redelijk op en neer en Groote Lindt kon zelfs enkele malen dicht bij het doel van Unal Mutus komen maar tot scoren kwam men niet omdat ook de defensie van Drechtstreek overheerste. Een afstandsschot van Maarten Vink bracht de stand op 5-0 en kort daarna maakte Martijn de Jong nog twee doelpunten om zo de eindstand op 7-0 te bepalen. Bij zijn laatste doelpunt wist De Jong de uitkomende doelman Klootwijk te passeren met een fraaie lob. De goed leidende Zeeuwsche scheidsrechter Schipper kon de wedstrijd tien minuten na de laatste treffer afsluiten. 

Met deze overwinning nestelt Drechtstreek zich steviger aan de top van de ranglijst. Dat dankt het mede aan het gelijke spel van concurrent Pelikaan tegen Tricht. In Zwijndrecht wist Tricht in de 95e minuut de gelijkmaker te scoren na een vermeende buitenspel situatie. Komende zaterdag is er een inhaalprogramma waarin Drechtstreek thuis aantreedt tegen MVV’58 uit Meteren. WNC dat de tweede plaats bezet, speelt die dag niet. Mocht Drechtstreek zaterdag winnen dan kan het met een voorsprong van drie punten op de nummers twee en drie de winterstop in gaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.