Gemeente voert Jeugdlintje in

09 december 2009

PAPENDRECHT - Naast de Koninklijke Onderscheidingen die binnen de gemeente Papendrecht jaarlijks worden uitgereikt, kent Papendrecht ook de gemeentelijke onderscheidingen. Voor jongeren is echter niets geregeld. Jongeren komen niet in aanmerking voor een koninklijke onderscheiding of een gemeentelijke onderscheiding omdat zij te weinig ‘dienstjaren’ hebben opgebouwd.
De gemeente Papendrecht vindt dat ook jongeren die iets bijzonders doen of hebben gedaan voor de samenleving, in het zonnetje moeten worden gezet. Ook zij verdienen daarvoor aandacht en erkenning in de vorm van een lintje.

Vanaf 20 november 2009, de internationale dag voor de rechten van het kind, kunnen kinderen en jongeren van 6 tot 23 jaar in Papendrecht ook worden voordragen voor een lintje: het Jeugdlintje. Op voorstel van de burgemeester beslist het college over de toekenning van het Jeugdlintje. Er wordt gekeken naar de bijzonderheid van de activiteit, de uitstraling van de verdiensten naar de omgeving en de voorbeeldfunctie voor andere jongeren. De kandidaten hoeven niet in Papendrecht woonachtig te zijn. De feitelijke activiteit waarvoor het lintje wordt uitgereikt gaat boven de woonplaats.

Wie komen in aanmerking voor het Papendrechtse Jeugdlintje?
Kinderen en jongeren, die in aanmerking komen voor een Jeugdlintje, zijn jongeren die bijvoorbeeld:

-  ‘vrijwilligerswerk’ verrichten, zoals boodschappen doen voor bejaarden of computerles geven aan bejaarden of gehandicapten
-  een actie hebben opgezet tegen zinloos geweld of kinderen die pesten op de bassischool actief
hebben aangepakt
-   reddingsacties hebben verricht
-  een landelijke (sport)prijs hebben gewonnen
-  onbaatzuchtige inzet tonen voor de medemens, natuur, cultuur of sport gedurende een bepaalde periode

Elk jaar op 20 november de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, reikt de burgemeester de jeugdlintjes uit aan kinderen en jongeren die vrijwillig bijzondere dingen doen in Papendrecht.
Op 20 november 2010 worden de eerste Jeugdlintjes uitgereikt.
Weet u iemand die een Jeugdlintje verdient, vraag dan het aanvraagformulier aan bij kabinetzaken van de gemeente Papendrecht, t. (078) 641 82 26.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.