Nieuwe lokale omroep voor Papendrecht

09 december 2009

PAPENDRECHT - Woensdag 9 december 2009, op twee dagen na 23 jaar na oprichting, heeft de rechter het definitieve faillissement van Radio Salsa Omroep Stichting uitgesproken. Ongetwijfeld een bericht waarvan door vele Papendrechters toch met een brok in de keel kennis genomen wordt. De trieste ontwikkelingen in de afgelopen jaren betekenden echter de onontkoombare ondergang van de eens zo levendige lokale omroep.

Ondanks manmoedige pogingen van het huidige bestuur is het niet gelukt dit omroepschip drijvende te houden. Lijken in kasten en een beladen historie belemmerden een doorstart. De huidige kaptein, stuurman en machinist zijn tot het bittere einde op de brug gebleven, maar  hebben zich nu bij het onvermijdelijke neer moeten leggen. Radio Salsa is niet meer.

Chris Wijmans, de nieuwe voorzitter vertelt enthousiast:

"Voor de onverwoestbare liefhebbers van lokale omroep gloort echter licht aan de horizon. Velen hebben de vaste overtuiging dat lokale omroep in Papendrecht onder de juiste voorwaarden toch levensvatbaar is. Die voorwaarden zijn nu geschapen. Een stevige bestuur, een enthousiaste groep radiomakers en  een groeiende belangstelling in de Papendrechtse samenleving voor de initiatieven, betekenen ruim baan voor een nieuwe opzet. Met de oprichting van RTV Papendrecht gaat een grote groep vrijwilligers op pad om een bloeiende lokale omroep gestalte te geven.

Dat er behoefte aan een lokaal platform is lijdt geen enkele twijfel, getuige de vele positieve reacties die de initiatiefnemers tot op heden al ontvingen. Helaas beleefde de lokale formalisering even ambtelijke vertraging, maar de verwachting is dat RTV Papendrecht in de eerste helft van 2010 actief zal zijn. In december 2009 al met de website rtvapendrecht.nl, in 2010 volgen dan radio, kabelkrant en jawel, ook TV.  Het bestuur van RTV Papendrecht roept Papendrechters op zich te melden om als vrijwilliger deel uit te maken van het enthousiaste team van RTV makers. Aanmelden kan via de website www.rtvpapendrecht.nl".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.