Eerste paal voor uitbreiding Anne Frankschool

09 december 2009
Eerste paal voor uitbreiding Anne Frankschool

PAPENDRECHT - Op woensdag 9 december sloeg wethouder Joop Tegelaar de eerste paal voor de uitbreiding van de Anne Frankschool. Met deze uitbreiding komen er 4 klaslokalen bij.

De voorbereidingen voor deze bouw begonnen al in 2003, toen de eerste schetsen voor uitbreiding van de school werden gemaakt. Begin 2004 werden deze gepresenteerd aan omwonenden en na overleg werden de plannen aangepast. Drie jaar geleden, in december 2005, werd vervolgens alles in gereedheid gebracht om te gaan bouwen. De Anne Frankschool kreeg er echter steeds minder nieuwe leerlingen bij en hadden voldoende aan de bestaande ruimte. Door verschillende ontwikkelingen (onder meer op rijksniveau over kinderopvang en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning) veranderde dat en werden de plannen weer tevoorschijn gehaald. In augustus 2007 viel de definitieve beslissing.

Tijdens deze officiële handeling lieten de kinderen blauwe en gele ballonnen op. Voor het kind wiens ballon het verste weg weet te komen, is er straks een prijsje.
De bouwactiviteiten hadden vertraging opgelopen, omdat de buurman van de school een rechtzaak had aangespannen om de bouw te stoppen. De school en de gemeente werden echter in het gelijk gesteld.
 
Omdat er tijdens deze werkzaamheden voor en na schooltijd gevaarlijke situaties voor de kinderen kunnen ontstaan, zijn er ouders die voor en na schooltijd op het trottoir helpen met surveilleren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.