PKC wint ruim van TOP

07 december 2009
PKC wint ruim van TOP

PAPENDRECHT - Op zaterdag 5 december speelde PKC een thuiswedstrijd tegen TOP. In verdedigend opzicht was PKC de ploeg uit Sassenheim volledig de baas. TOP kon in de hele wedstrijd geen vuist maken tegen PKC. De belg Davor Duronjic was de man van de wedstrijd. Hij scoorde in totaal 8x met vele fraaie acties.

De wedstrijd kwam pas na 3 minuten opgang. Na 10 minuten stond 5-1 op het scorebord in het voordeel van PKC met 2 doelpunten van zowel Cindy van Eijk als Nadhie den Dunnen. TOP kwam nauwelijks aan aanvallen toe, vooral het aanvalsvak met de broers Daniel Harmzen en Sander Harmzen en de dames Bregtje van Drongelen en Christa Braunstahl hadden het zeer moeilijk tegen Laurens Leeuwenhoek, Davor Duronjic, Mady Tims en Lara Boonstoppel. Het eerste doelpunt van dit vak kwam pas na ca 15 minuten door een strafworp, gemaakt door Daniel Harmzen. De stand werd hierdoor 7-3. PKC had de wedstrijd onder controle maar liet TOP toch terugkomen tot 8-7. Leon Braunstahl kon met zijn 3 doelpunten TOP niet alleen op sleeptouw nemen. Bij de stand 10-9 met nog 5 minuten te gaan nam PKC een eindsprint met daarin 2 doelpunten van Davor Duronjic zodat PKC de rust in kon gaan met 4 doelpunten verschil.

Ruststand 14-10

PKC kwam beter uit de kleedkamer dan afgelopen woensdag tegen OVVO. Door Leon Simons (2x), Rutger Sijstermans (2x) en opnieuw Davor Duronjic (2x) liep PKC uit naar 20-12. Hierna vielen de doelpunten om en om. Vermeld dient te worden dat Davor Duronjic de 22e goal van PKC maakte door de bal van ca 4-5 meter met een hand door de korf te krijgen 22-12.
Het hele PKC-legioen zong: Davor in ORANJE ohohohohoh.

Alleen Daniel Harmzen (3 strafworpen) en Leon Braunstahl 2x scoorden met PKC mee. Leon Simons was heer en meester in de paalzone t.o.v. Wim Scholtmeijer, die na 10 weken wegens blessure opnieuw startte in de basis. Laurens Leeuwenhoek scoorde uit zijn sterkste wapen “de vrije bal” de 23-17. Bij het doorbreken van Leon Simons (hij kreeg een strafworp mee) viel Leon Braunstahl met een ernstige blessure aan zijn hoofd uit. Leon Simons maakte deze strafworp en Davor Duronjic scoorde de laatste PKC goal.

Eindstand 25-18.

Met dit resultaat zei trainer/coach Jan de Jager: "We liggen op schema, volgende week goed presteren tegen Blauw Wit en staan dan in het linkerrijtje van de uitslagen waar we thuishoren."

Doelpunten: PKC; Cindy van Eijk 2x, Lara Boonstoppel 1x, Nadhie den Dunnen 3x, Rutger Sijstermans 3x, Leon Simons 5x, Laurens Leeuwenhoek 2x en Davor Duronjic 8x.

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.