Boskalis Smit fusie ligt op koers

07 december 2009
Boskalis Smit fusie ligt op koers

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat goede voortgang wordt geboekt met de voorbereidingen van de fusietransactie met Smit Internationale N.V. (Smit), waarover eerder werd gecommuniceerd in het gezamenlijke persbericht van 12 november 2009. Het boekenonderzoek verloopt voortvarend en het voornemen blijft gehandhaafd om deze fusie tot stand te brengen door middel van een openbaar bod van EUR 60 per aandeel (cum dividend) in contanten op alle uitstaande aandelen Smit.
 
Uitkomst BAVA

In de hedenochtend gehouden Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders van Boskalis hebben de aandeelhouders hun goedkeuring verleend voor de uitgifte van nieuwe Boskalis aandelen tot 20 procent van het huidige aantal geplaatste aandelen, met uitsluiting van voorkeursrecht. Ter (gedeeltelijke) financiering van het openbare bod is Boskalis voornemens een emissie te doen tot een bedrag van EUR 200 miljoen à EUR 230 miljoen.
 
Vervolgstappen
Boskalis en Smit zijn gestart met het voorbereiden van de mededingingsrechtelijke filings en hebben de betrokken ondernemingsraden en vakorganisaties geïnformeerd over het voorgenomen openbare bod. Boskalis is voornemens het verzoek tot goedkeuring van het biedingsbericht inzake het voorgenomen openbare bod zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 4 februari 2010 aan de Autoriteit Financiële Markten voor te leggen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.