Kerstkaarten in Papendrecht bezorgen voor een goed doel

04 december 2009
Kerstkaarten in Papendrecht bezorgen voor een goed doel

PAPENDRECHT - Onder dit motto gaat de werkgroep Papendrecht van de stichting Hoop voor Albanië weer een drukke decembermaand in. “Eerst kerstkaarten bezorgen en daarna oliebollen verkopen. Topdrukte dus, ook voor ons maar we doen het graag”, aldus Jaap Iedema.

Voor het vierde achtereenvolgende jaar bezorgt de werkgroep, met zo’n veertig vrijwilligers, kerstkaarten in Papendrecht. De actie is begonnen vanuit 3 kerkelijke gemeentes in Papendrecht maar ondertussen doen bijna alle kerken mee. Ook de Christelijke boekwinkel “Sjaloom” verleent vanaf het begin haar medewerking. Een bijzondere ervaring wanneer je ziet dat een diaconale stichting zo breed ondersteund wordt vanuit alle kerkelijke gezindten.

Het doel van de stichting is om vanuit een christelijke achtergrond de mensen in Albanië met zowel geestelijke als materiële steun te helpen. 

"Dit jaar willen we zoveel mogelijk geld ophalen voor de bouw van een verzorgingstehuis voor alleenstaande (en demente) bejaarden in Korca. In Albanië is voor deze groep mensen weinig tot niets geregeld en juist zij zijn vaak fysiek niet in staat om voor zichzelf te zorgen. Een goed bed om in te slapen, een beetje warmte, een dak boven je hoofd en indien nodig een beetje extra zorg zijn speerpunten voor het project wat de stichting Hoop voor Albanië in 2010 wil gaan realiseren.

Vorig jaar hebben we bijna 7000 kerstkaarten bezorgd voor een gehandicaptencentrum net buiten Tirana. Dit centrum is onlangs geopend."

Wanneer u mee wilt doen of meer informatie wilt omtrent de kerstkaartenactie kunt u een enveloppe ophalen in de christelijke boekwinkel “Sjaloom” aan de Veerpromenade 18. In deze enveloppe bevindt zich een brief met uitleg over de kerstkaartenactie.
Voor meer informatie, zie www.hoopvooralbanië.nl of mail naar j.aiedema@freeler.nl.

Op donderdag 31 december a.s. kunt u oliebollen en / of appelbeignets kopen. Deze verkoping vindt plaats van 09.00 uur tot 13.00 uur aan de P. Zeemanlaan 112 (garagebox). Voor eventuele bestellingen kunt u mailen naar bovenstaand adres.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.